Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης εξακολουθεί να θέλει οι άνθρωποι να φορούν μάσκες μετά την επισήμανση του Covid-19 ως ενδημικό, ακόμα κι αν δεν είναι «υποχρεωμένο»

Μπανγκόκ -

Οι μάσκες προσώπου θα εξακολουθούν να συνιστώνται σε πολλές περιοχές αφού η Ταϊλάνδη έχει χαρακτηρίσει τον Covid-19 ως ενδημική ασθένεια, δήλωσε σήμερα, 30 Μαΐου, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul.

Ο Υπουργός έδωσε συνέντευξη σχετικά με το επικείμενο προτεινόμενο τέλος της εντολής της μάσκας σήμερα το πρωί λέγοντας ότι η χρήση μάσκας συνιστάται ιδιαίτερα από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, παρόλο που ο Covid-19 δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση έξαρσης και πλησιάζει σε ενδημική νόσο.

Όταν οι μάσκες προσώπου δεν εφαρμόζονται πλέον ως εντολή βάσει μέτρων έκτακτης ανάγκης, θα εναπόκειται στην εξέταση του ατόμου εάν οι καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται κινδυνεύουν από την εξάπλωση του Covid-19 ή όχι. Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε ομάδα γνωστών/φίλων/μελών της οικογένειας που αποδεδειγμένα δεν έχουν παράγοντα κινδύνου, τότε οι μάσκες μπορούν να αφαιρεθούν, είπε ο Anutin, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Ωστόσο, ο υπουργός είπε ότι τα άτομα σε μεγάλα πλήθη και ομάδες θα πρέπει να ενθαρρύνονται, ακόμη και αν δεν έχουν εντολή, να φορούν μάσκα.

«Όταν πλησιάζουμε σε μια ενδημική ασθένεια, θα υπάρχουν πολλά μέτρα χαλάρωσης και έχουμε αξιολογήσει ότι είναι όλα ασφαλή για το κοινό. Είμαστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι μπορούν να αξιολογήσουν τους δικούς τους κινδύνους είτε είναι ασφαλές να αφαιρέσουν μια μάσκα είτε όχι», είπε ο Anutin.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός διέταξε και αρμόδιους φορείς να προετοιμαστούν για την επαναλειτουργία των χώρων διασκέδασης στην πράσινη και γαλάζια ζώνη την 1η Ιουνίου, φροντίζοντας να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις υπό τα προληπτικά υγειονομικά μέτρα.

Ανέφερε επίσης τη δυνατότητα κατάργησης της εγγραφής του Ταϊλάνδης Pass για αλλοδαπούς, εάν η κατάσταση είναι υπό έλεγχο για να οδηγηθούν ξένοι τουρίστες στη χώρα προκειμένου να ενισχυθούν τα οικονομικά και τουριστικά συστήματα.

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/