Το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων της Ταϊλάνδης παρακολουθεί δώδεκα άτομα μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που διέρχεται από το αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟ: Thaipost

Εθνική -

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από την ευλογιά των πιθήκων βρέθηκε να μεταδόθηκε μέσω της Ταϊλάνδης, περιμένοντας μια πτήση διέλευσης για την Αυστραλία στο Διεθνές Αεροδρόμιο, ανέφερε το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων σήμερα το απόγευμα, 30 Μαΐου.

Ο Δρ. Chakrarat Pittayawonganon, Διευθυντής του Τμήματος Επιδημιολογίας του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων, αποκάλυψε ότι το επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων είχε ταξιδιωτικό ιστορικό διέλευσης στο αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης την περασμένη εβδομάδα για δύο ώρες πριν αναχωρήσει για την Αυστραλία.

Σύμφωνα με την έρευνα για την ασθένεια, φέρεται να κινδυνεύουν 12 άτομα, τα οποία ήταν κυρίως επιβάτες και πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας. Όλοι τους βρίσκονται υπό παρακολούθηση για τα αρχικά συμπτώματα, αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει αναφορές για ύποπτα συμπτώματα μέχρι στιγμής. Θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση για συνολικά 21 ημέρες, που είναι η περίοδος επώασης της νόσου.

Την Κυριακή 29 Μαΐου το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων είχε διευκρινίσει τρία αναφερόμενα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ως «έρπη». Δύο ακόμη λοιμώξεις εντοπίστηκαν στο Πουκέτ, επιβεβαιωμένες επίσης ως έρπης, και όλες τώρα νοσηλεύονται στο Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων Bamrasnaradura.

Συνιστάται πλέον σε όλους τους γιατρούς να αναφέρουν έναν ασθενή με ύποπτα συμπτώματα που σχετίζονται με την ευλογιά των πιθήκων στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας για εξέταση και επιβεβαίωση των ύποπτων κρουσμάτων από τις αρμόδιες αρχές.

Εν τω μεταξύ, Ένας κορυφαίος γιατρός της Ταϊλάνδης εξήγησε την ευλογιά των πιθήκων και γιατί το κοινό πρέπει να είναι ενήμερο αλλά όχι να πανικοβληθεί.

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/