Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοινώνει τη σύλληψη φερόμενων μελών του δικτύου ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και των ιδιοκτησιών τους που αμφισβητούνται, αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων μπατ

Πουκέτ -

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης και η επαρχιακή αστυνομία του Πουκέτ ανακοίνωσαν σήμερα, 29 Μαΐου, τη σύλληψη φερόμενων μελών του δικτύου ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και τη δήμευση επίμαχων ακινήτων, αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων μπατ.

Ο υποστράτηγος της αστυνομίας Montri Yimyaem, ειδικός σύμβουλος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, οδήγησε μια ομάδα για να ανακοινώσει τη σύλληψη δύο βασικών υπόπτων, του Rukman Wa-Ngor και του Jemurachee Binjae, οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με συνολικά 1,399,200 χάπια μεθαμφεταμίνης στην επαρχία Surat Thani. στις 14 Οκτωβρίου 2021.

Δύο ακόμη ύποπτοι, ο Atchariya Chalamwaree και ο Sathit Panket, με 200,000 χάπια μεθαμφεταμίνης και 300 κιλά κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης συνελήφθησαν σε ένα σπίτι στη Μπανγκόκ στις 14 Νοεμβρίου 2021.

Η διευρυνόμενη έρευνα οδήγησε επίσης σε διαδρομές ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε πολλές περιοχές σε όλη την Ταϊλάνδη που προηγουμένως ήταν κρυμμένες για να αποφευχθεί ο έλεγχος από τις αρχές. Στη συνέχεια, η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές σε εθνικό επίπεδο για να συλλάβει το διακρατικό δίκτυο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος «Andaman 1/65».

Ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων που αμφισβητούνται, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών, γης, περιουσιακών στοιχείων και πολλών τύπων οχημάτων, συνολικής αξίας 113,410,000 μπατ κατασχέθηκαν σε πολλές επαρχίες σε όλη τη χώρα, συγκεκριμένα στο Τσιάνγκ Ράι, στην Μπανγκόκ, στο Πουκέτ και στο Ναράθιβας.

Η κατάσχεση αποκάλυψε επίσης οικονομικές συναλλαγές και οδούς επικοινωνίας που φέρεται να εμπλέκουν τοπικούς πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους στην περιοχή. Η περαιτέρω έρευνα βρισκόταν στη διαδικασία ανάλυσης περισσότερων διασυνδέσεων προκειμένου να προχωρήσει σε κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.