Το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων της Ταϊλάνδης λέει ότι τρία ύποπτα κρούσματα ευλογιάς ήταν «απλώς έρπης», προτρέπει το κοινό να μην πανικοβληθεί

Ταϊλάνδη-

Τρία αναφερόμενα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων είναι στην πραγματικότητα έρπης, δήλωσε ένας από τους κορυφαίους γιατρούς της Ταϊλάνδης στο Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων (DDC) σήμερα το απόγευμα, 29 Μαΐου 2022.

Οι υποθέσεις είχαν τεθεί υπό εξέταση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και θεωρήθηκαν ύποπτες από το DDC.

Ωστόσο, ο Δρ. Opas Karnkawinpong, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων, δήλωσε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι τα τρία ύποπτα περιστατικά που βρίσκονται υπό θεραπεία δεν είναι ευλογιά των πιθήκων αλλά μάλλον έρπης.

Ο Δρ. Όπας τόνισε επίσης ότι το κοινό πρέπει να παραμείνει ψύχραιμο και είπε ότι η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι τόσο μεταδοτική όσο ο Covid-19 και ως εκ τούτου οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν αλλά να μην αλλάζουν την καθημερινότητά τους ή τον ρυθμό τους. Δήλωσε επίσης ότι δεν βλέπει κανένα σημάδι ότι πρέπει να εφαρμόσει περιορισμούς υγείας ή lockdown, απαντώντας σε φήμες στο διαδίκτυο.

Ο Δρ. Opas είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακαλυφθεί περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη και ότι οι αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν τις αφίξεις αλλοδαπών από περιοχές υψηλού κινδύνου με έρευνες υγείας και ζητούν από οποιονδήποτε εμφανίζει συμπτώματα ευλογιάς των πιθήκων, όπως φουσκάλες ή ασυνήθιστα εξανθήματα, να αναζητήστε αμέσως θεραπεία και ενημερώστε γιατρό.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.