Το Ταϊλανδικό Κέντρο Covid-19 θα διαγράψει τις καθημερινές αναφορές λοιμώξεων που εντοπίστηκαν μέσω αυτοδιαχείρισης ATK, από την 1η Ιουνίου

ΦΩΤΟ: Κέντρο Covid-19

Εθνική -

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης ετοιμάζεται να αναπροσαρμόσει τον αριθμό των καθημερινών λοιμώξεων από τον Covid-19 αφαιρώντας τους ασθενείς που εντοπίστηκαν μέσω αυτοχορήγησης ATK, από την 1η Ιουνίου.

Ο Δρ. Sumani Watcharasin, βοηθός του αναπληρωτή εκπροσώπου του Κέντρου Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 (CCSA), δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης σχετικά με το σύστημα ταμπλό του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων στο οποίο δεν αναφέρθηκε χθες ο αριθμός των ασθενών που υποβλήθηκαν σε δοκιμή ATK , 28 Μαΐου, ότι περισσότερο από το 50 τοις εκατό των πρόσφατων περιπτώσεων είναι ασυμπτωματικά, επομένως από τώρα και στο εξής η έκθεση αρχίζει να εστιάζει σε όσους έχουν συμπτώματα και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

«Η έκθεση του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας έχει προσαρμοστεί ώστε να αναφέρει μόνο τον μέσο όρο των ημερήσιων μολύνσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ η CCSA εξακολουθεί να αναφέρει συνολικά ημερήσιους αριθμούς. Αλλά από την 1η Ιουνίου και μετά, σχεδιάζουμε να αναφέρουμε καθημερινά μόνο ασθενείς με συμπτώματα και όσους νοσηλεύονται», είπε ο Δρ Σουμάνι.

Πρόσθεσε επίσης ότι η νέα μορφή αναφορών θα προταθεί στην CCSA στις 30 Μαΐου σε συνεδρίαση του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας πριν από την προσαρμογή των εκθέσεων στην CCSA.

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/