Το Phuket Sandbox παρήγαγε τουλάχιστον 66 δισεκατομμύρια μπατ σε δέκα μήνες, λέει ο κυβερνήτης του Πουκέτ

Πουκέτ -

  Το Phuket Sandbox έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 66 δισεκατομμύρια μπατ μέχρι στιγμής, ενώ το ποσοστό ανεργίας του νησιού μειώνεται, λέει ένας κορυφαίος αξιωματούχος του Πουκέτ.

Ο κυβερνήτης του Πουκέτ Narong Woonciew είπε στο Phuket Express, «Από την 1η Ιουλίουst, 2021 έως 30 Απριλίουth, 2022, σε σύνολο 304 ημερών, επισκέφτηκαν 503,468 τουρίστες το Phuket Sandbox, με μέση διαμονή οκτώ διανυκτερεύσεις. Ξόδευαν κατά μέσο όρο 55,000 μπατ ανά άτομο».

«Το έργο έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 66.8 δισεκατομμύρια μπατ στο οικονομικό σύστημα συνολικά για το Πουκέτ». πρόσθεσε ο κυβερνήτης Narong.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Chayanon Phujaroen από την Πανεπιστημιούπολη Prince of Songkla University Phuket είπε στα σχετικά τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19 από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2021, το ποσοστό ανεργίας στο Πουκέτ ήταν 11 τοις εκατό, δηλαδή περίπου 45,000 άνεργοι. Αυτή ήταν η περίοδος κατά την οποία είχαμε τους πιο αυστηρούς περιορισμούς και μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος όλων των «μη βασικών» επιχειρήσεων όπως η φιλοξενία και ο τουρισμός».

«Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, καθώς οι περιορισμοί άρχισαν να χαλαρώνουν και περισσότεροι επισκέπτες άρχισαν να φτάνουν στο Πουκέτ, το ποσοστό ανεργίας στο Πουκέτ ήταν μόνο στο 6%, δηλαδή περίπου 25,000 άνεργοι. Αυτή είναι μια σημαντική βελτίωση». κατέληξε ο καθηγητής.

Καθώς οι περιορισμοί του Covid-19 συνέχισαν να χαλαρώνουν και να χαλαρώνουν, ο αριθμός των τουριστών στο νησί, ειδικά στην Patong, έχει αυξηθεί. Από την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους, η Ταϊλάνδη εγκατέλειψε το μη δημοφιλές πρόγραμμα Test and Go, το οποίο είχε καταπνίξει πολλούς επισκέπτες από το να φτάσουν λόγω του φόβου ότι πιθανώς να βγουν θετικοί στον Covid-19 κατά την άφιξη και να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα, τερματίζοντας τις διακοπές τους. Ως αποτέλεσμα της διακοπής του Test and Go, οι αφίξεις τουρισμού, ειδικά από την Ινδία, έχουν αυξηθεί.

Ωστόσο, όπως σημειώθηκε από το Phuket Express χθες, 27 Μαΐου, Ορισμένες περιοχές του νησιού, ιδίως το Kata και το Karon, δεν έχουν ακόμη ανακάμψει πλήρως από τις καταστροφικές επιπτώσεις των περιορισμών του Covid-19 και του υποχρεωτικού κλεισίματος επιχειρήσεων.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.