Οι περιοχές Κάτα και Καρόν στο Πουκέτ εξακολουθούν να παλεύουν με λίγους τουρίστες, λένε οι τοπικοί επιχειρηματίες

Πουκέτ-

Οι υποπεριοχές Kata και Karon στην περιοχή Mueang Phuket δεν έχουν ανακάμψει όπως άλλες περιοχές στο Phuket μετά την άρση πολλών περιορισμών Covid-19, δήλωσαν οι τοπικοί επιχειρηματίες χθες, 26 Μαΐου 2022.

Οι επιχειρηματίες στην περιοχή Kata και Karon είπαν στο Phuket Express, «Πολλές επιχειρήσεις στην Kata και στο Karon έκλεισαν τα τελευταία δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας Covid-19. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν κλείσει ακόμη και τώρα για διάφορους λόγους, που προέρχονται από συνεχείς περιορισμούς στη νυχτερινή ζωή ή αφού επέστρεψαν στις επαρχίες τους κατά τη διάρκεια του Covid-19 και δεν επέστρεψαν ποτέ».

«Περισσότεροι τουρίστες έρχονται καθημερινά στο Πουκέτ, αλλά όχι στο Κάτα και στο Καρόν, σε σύγκριση με κοντινές περιοχές όπως η Πατόνγκ, η οποία έχει δει σημαντική ανάκαμψη, μεγάλο μέρος της οποίας οφείλεται στη νυχτερινή ζωή που μετατράπηκε σε εστιατόρια. Με τα μπαρ να ανοίγουν νόμιμα την 1η Ιουνίου στο Πουκέτ, αναμένουμε ότι η Patong θα είναι ακόμα πιο απασχολημένη, αλλά ανησυχούμε για το Kata και το Karon. εξήγησαν οι τοπικοί φορείς.

«Η οικονομία στα Κάτα και Καρόν δεν έχει βελτιωθεί, παρόλο που έχουν πραγματοποιηθεί πολλές εκδηλώσεις για την τόνωση του τουρισμού στην περιοχή. Αυτά τα γεγονότα ήταν απλώς προσωρινοί ενισχυτές». Οι επιχειρηματίες και οι ενώσεις δήλωσαν.

«Αυτή η περιοχή έχει όμορφες παραλίες που είναι η παραλία Kata και η παραλία Karon. Στους περισσότερους ξένους τουρίστες αρέσει να παίζουν στο σερφ και να χαλαρώνουν στην παραλία όταν έρχονται να το επισκεφτούν.» Πρόσθεσαν οι επιχειρηματίες.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη προσοχή από τους επαρχιακούς ηγέτες και την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για να ενισχύσουμε τον τουρισμό στην Κάτα και στο Καρόν». Οι επιχειρηματίες κατέληξαν στο συμπέρασμα.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.