Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης θα προτείνει τον τερματισμό των εντολών μασκών στην Ταϊλάνδη στις περισσότερες περιπτώσεις έως τα μέσα Ιουνίου

Ταϊλάνδη-

Ο Δρ. Kiatpoom Wongrachit, Μόνιμος Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας (MOPH), ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα, 24 Μαΐου 2022, ότι το MOPH σχεδιάζει να προτείνει στο Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA να τερματίσει τις εντολές μάσκας στις περισσότερες καταστάσεις σε όλη την Ταϊλάνδη έως τα μέσα Ιουνίου.

Επί του παρόντος, υπάρχει εντολή μάσκας σε κάθε επαρχία της Ταϊλάνδης σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων χώρων ή ακόμα και στην οδήγηση μοτοσικλέτας μόνος. Αυτό δεν είναι νόμος, αυτό καθαυτό, αλλά είναι εκτελεστή νομική εντολή βάσει του τρέχοντος έκτακτου διατάγματος που μόλις παρατάθηκε μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Δρ Kiatpoom, η πρόταση θα είναι ότι η τρέχουσα εντολή θα αλλάξει σε καθοδήγηση μόνο σε τρία πράγματα:

1. Σε κίνδυνο, τα ευάλωτα άτομα, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι.

2. Κλειστοί εσωτερικοί χώροι που αερίζονται ανεπαρκώς.

3. Εκδηλώσεις που φέρνουν εξαιρετικά μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου.

Σύμφωνα με την πρόταση, σε άλλες περιπτώσεις η εντολή θα αφαιρούνταν και θα ήταν προσωπική επιλογή εάν κάποιος επιθυμεί να φορά μάσκα ή όχι.

Το TPN σημειώνει ότι αυτή είναι μόνο μια πρόταση επί του παρόντος και δεν είναι εγγυημένη ότι θα συμβεί, αλλά θα είναι ευπρόσδεκτα πιθανά νέα για πολλούς από τους αναγνώστες μας. Τα σχόλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα δίκτυά μας επικρίνουν συνεχώς τις εντολές, ειδικά τη χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.