Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Ο αγνοούμενος γερμανός τουρίστας βρέθηκε ασφαλής, Ινδοί τουρίστες νούμερο ένα, το τραμ σε παύση και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Ένας αγνοούμενος 76χρονος Γερμανός τουρίστας βρέθηκε ζωντανός αλλά αδύναμος σε ένα ρηχό κανάλι στο Εθνικό Πάρκο Sirinat σήμερα το πρωί από ομάδα διασωστών (16 Μαΐου) στην περιοχή Thalang.

Μετά από έρευνα οκτώ ημερών, η κυρία Barbara Lange, 76, από τη Γερμανία, βρέθηκε ζωντανή από αξιωματικούς του εθνικού πάρκου ξαπλωμένη σε ένα μικρό ρηχό κανάλι γλυκού νερού στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Sirinat.

Μια αγνοούμενη 76χρονη Γερμανίδα τουρίστρια που έχει προβλήματα απώλειας μνήμης βρέθηκε ζωντανή αλλά αδύναμη σε ένα ρηχό κανάλι γλυκού νερού κοντά στο Εθνικό Πάρκο Sirinat στην περιοχή Thalang, το οποίο απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο της στην υποσυνοικία Mai Khao.

Ο Κυβερνήτης του Πουκέτ επισκέφθηκε έναν 76χρονο Γερμανό τουρίστα με προβλήματα απώλειας μνήμης, ο οποίος αγνοούσε πάνω από μια εβδομάδα στο εθνικό πάρκο Sirinat και τώρα αναρρώνει σε νοσοκομείο.

2. Οι Ινδοί τουρίστες είναι το νούμερο ένα στις αφίξεις τουριστών στο Πουκέτ με συνολικό αριθμό 12,200 αφότου το μη δημοφιλές πρόγραμμα Test and Go καταργήθηκε την 1η Μαΐου, λέει το Phuket Immigration.

Τουλάχιστον 200,000 ξένοι τουρίστες έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στο Πουκέτ αυτόν τον μήνα και αναμένουμε από την Ινδία να συνεχίσει να πρωτοπορεί.

3. Ο μακροχρόνιος προτεινόμενος και συζητημένος Τραμ του Πουκέτ από τα βόρεια προς τα νότια του νησιού έχει επίσημα διακοπεί για αυτό που οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκαλούν αναθεώρηση προϋπολογισμού έργου.

Ο διευθυντής του MRTA κ. Pakapong Sirikantamart είπε στο Phuket Express, «Από την τρέχουσα κατάσταση, το Υπουργείο Μεταφορών θέλει να μειώσει τον προϋπολογισμό όσο περισσότερο μπορεί».

4. Αφού οι επιχειρήσεις ψυχαγωγίας Patong ανοίξουν νόμιμα, θα παράγουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια μπατ τη νύχτα, δήλωσε ο πρόεδρος της Patong Entertainment Business Association (PEBA).

Περισσότεροι ξένοι τουρίστες θα έρθουν στο Πουκέτ, κάτι που θα αποφέρει έως και 10 εκατομμύρια μπατ ανά διανυκτέρευση για την οικονομία συνολικά». Ο Weerawit Krueasombat, ο πρόεδρος του Patong Entertainment Business Association πρόσθεσε.

5. Βρωμερό, μαύρο νερό με σάπια μυρωδιά βρέθηκε να κυλάει στη θάλασσα στην παραλία Kamala στην περιοχή Kathu σύμφωνα με μια δημοφιλή σελίδα στο Facebook.

Το περιστατικό αναφέρθηκε από τη σελίδα Monsoon garbage Thailand στο Facebook τη Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας στις 16 Μαΐουth.

Τα λύματα που ρέουν στην παραλία Kamala δεν προέρχονται από επιχειρήσεις, ωστόσο, τα λύματα είναι ένα μείζον ζήτημα, είπε ο επικεφαλής της Kamala, ο οποίος ζητά έναν προϋπολογισμό για βελτιώσεις στο σύστημα επεξεργασίας λυμάτων.

Ο κ. Jutha Dumlak, ο επικεφαλής της διοικητικής οργάνωσης Kamala Tambon είπε στο Phuket Express, «Το μαύρο νερό που παρατηρείται είναι λύματα που έχουν απομείνει σε μια «πισίνα παγίδας άμμου» στα συστήματα αποχέτευσης νερού από την ξηρή περίοδο.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.