Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ξένοι τουρίστες φτάνουν στην Ταϊλάνδη από τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση αναμένει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα φτάσουν τα 1.8 τρισεκατομμύρια μπατ μέχρι το τέλος του έτους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Εθνική -

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O'Cha ήταν ευχαριστημένος με τον αριθμό των εισερχόμενων ξένων τουριστών στην Ταϊλάνδη, αφού ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο από τότε που η χώρα άρχισε να ανοίγει ξανά από τον Ιανουάριο, αναμένοντας τα έσοδα από τον τουρισμό να φτάσουν τα 1.8 τρισεκατομμύρια μπατ φέτος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Thanakorn Wangboonkongchan ανέφερε σήμερα, 23 Μαΐου, ότι ενώ το εγχώριο ποσοστό των κρουσμάτων Covid-19 μειώνονταν σταδιακά, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη είχε φτάσει τα 1,016,103 άτομα από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2022.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των τουριστών το πρώτο τρίμηνο του 2022 να αυξηθεί κατά 2,368 τοις εκατό, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, και τα έσοδα να αυξηθούν κατά 1,424 τοις εκατό.

Ο Πρωθυπουργός περίμενε ότι η ανακοίνωση της πολιτικής «Επισκεφτείτε την Ταϊλάνδη Έτος 2022-2023» το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα ενθάρρυνε ποιοτικούς ξένους τουρίστες από όλο τον κόσμο να επισκέπτονται την Ταϊλάνδη με τουλάχιστον 300,000 άτομα το μήνα και 1,000,000 τουρίστες το μήνα. στο τέταρτο τρίμηνο. Αναμένεται ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον 5,000,000 τουρίστες μέχρι το τέλος του 2022.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Bangkok Biz News

Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των εγχώριων ταϊλανδών τουριστών που πραγματοποιούσαν τουλάχιστον ένα ταξίδι είχε επίσης αυξηθεί σε 71,210,525 άτομα κατά τη διάρκεια Ιανουαρίου-Μαΐου, γεγονός που οφείλεται σε αύξηση 69 τοις εκατό που τονώνει το εισόδημα για την τουριστική βιομηχανία. Η κυβέρνηση ανέμενε ότι οι εγχώριοι τουρίστες θα ενθαρρυνθούν να ταξιδέψουν εντός της χώρας από τουλάχιστον 160 εκατομμύρια άτομα (ταξίδια) μέχρι το 2022, δημιουργώντας εισόδημα τουλάχιστον 656 δισεκατομμυρίων μπατ.

«Η κυβέρνηση ήταν πεπεισμένη ότι η πολιτική αναζωογόνησης της οικονομίας μέσω του τουρισμού με το άνοιγμα της χώρας θα διευκόλυνε και θα προσέλκυε περισσότερους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα. Περιμέναμε ότι η τουριστική βιομηχανία θα αποφέρει συνολικό εισόδημα άνω των 1.3 έως 1.8 τρισεκατομμυρίων μπατ φέτος», πρόσθεσε ο Thanakorn.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.