Οι μαθητές του Πουκέτ καλούνται από αξιωματούχους Δημόσιας Υγείας να κάνουν εμβόλια για τον Covid-19 λόγω ανησυχιών για αυξανόμενες μολύνσεις μετά το άνοιγμα των σχολείων

Πουκέτ -

  Οι μαθητές στο Πουκέτ καλούνται να εμβολιαστούν τουλάχιστον διπλά, καθώς οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας ανησυχούν για την αύξηση των λοιμώξεων από τον Covid-19 αφού τα σχολεία σε όλη την Ταϊλάνδη άνοιξαν επί τόπου αυτήν την εβδομάδα.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Επαρχιακού Γραφείου Δημόσιας Υγείας του Πουκέτ, γιατρός Mueanprae Boonloam είπε στο Phuket Express, «Υπάρχουν περισσότεροι τουρίστες που έρχονται στο Πουκέτ καθώς και περισσότεροι εργαζόμενοι από άλλες επαρχίες».

«Οι περισσότεροι από τους ασθενείς με Covid-19 στο Πουκέτ είναι εργαζόμενοι. Ωστόσο, περισσότερα παιδιά μολύνονται. Τα περισσότερα βρίσκονται σε παιδιά που δεν έχουν λάβει τα εμβόλια. Ωστόσο, όταν ανοίγουν τα σχολεία επί τόπου, φοβόμαστε ότι περισσότεροι μαθητές θα μολυνθούν», εξήγησε ο γιατρός Mueanprae.

«Εάν υπάρχουν μαθητές υψηλού κινδύνου που είναι διπλοεμβολιασμένοι, μπορούν να έρθουν να σπουδάσουν στα σχολεία κανονικά, αλλά χρειάζονται περισσότερες προφυλάξεις και να κάνουν τεστ ATK (Rapid Antigen) (Υψηλού κινδύνου είναι άτομα όπως αυτά που εκτίθενται σε πρόσφατα θετικά κρούσματα Covid -19). Ωστόσο, εάν κάποιοι μαθητές υψηλού κινδύνου δεν έχουν διπλοεμβολιαστεί, πρέπει να τεθούν σε καραντίνα», πρόσθεσε ο γιατρός Mueanprae.

Το Phuket Express σημειώνει, ωστόσο, ότι τα συνολικά ποσοστά εμβολιασμού έχουν πέσει σχεδόν σταθερά σε μεγάλο μέρος της χώρας, επειδή πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι η παραλλαγή Omicron του Covid-19 ήταν ήπια.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.