ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο αρχηγός της Καμάλα επιβεβαιώνει ότι τα μαύρα λύματα που φαίνονται σε ανάρτηση μέσω ιού κοινωνικής δικτύωσης που ρέουν στην παραλία Καμάλα δεν προέρχονται από επιχειρήσεις

Πουκέτ -

  Τα λύματα που ρέουν στην παραλία Kamala δεν προέρχονται από επιχειρήσεις, ωστόσο, τα λύματα είναι ένα μείζον ζήτημα, είπε ο επικεφαλής της Kamala, ο οποίος ζητά έναν προϋπολογισμό για βελτιώσεις στο σύστημα επεξεργασίας λυμάτων.

Πρώτον, η προηγούμενη ιστορία μας:

Βρωμερό, μαύρο νερό με σάπια μυρωδιά βρέθηκε να κυλάει στη θάλασσα στην παραλία Kamala στην περιοχή Kathu, σύμφωνα με μια δημοφιλή σελίδα στο Facebook νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Χθες, (19 Μαΐουth), ο Jutha Dumlak, ο επικεφαλής της διοικητικής οργάνωσης Kamala Tambon και η ομάδα του επιθεώρησαν την παραλία Kamala.

Ο κ. Jutha είπε στο Phuket Express, «Το μαύρο νερό που φαίνεται είναι λύματα που είχαν απομείνει σε μια «πισίνα παγίδας άμμου» στα συστήματα αποχέτευσης νερού από την ξηρή περίοδο. Τώρα, είναι η αρχή της περιόδου των βροχών κατά την οποία η βροχή έχει αρχίσει να ξεπλένει όλα τα υπολείμματα λυμάτων στη θάλασσα».

«Έχω επιβεβαιώσει ότι αυτή τη φορά τα λύματα δεν προέρχονται από επιχειρήσεις που πετούν σκουπίδια ή απορρίμματα όπως πολλοί ανέφεραν ή εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ελέγχουμε πάντα το σύστημα επεξεργασίας λυμάτων των κοντινών επιχειρήσεων. Όταν βλέπουμε προβλήματα με την επεξεργασία των λυμάτων τους, έχουν συνεργαστεί καλά για να διορθώσουν τα προβλήματά τους», εξήγησε ο κ. Τζούθα.

«Ωστόσο, παραδεχόμαστε ότι τα λύματα είναι ένα μεγάλο ζήτημα που έχει επηρεάσει την τοπική οικονομία, ειδικά καθώς ο τουρισμός αρχίζει να ανακάμπτει μετά την χαλάρωση των περιορισμών του Covid-19. Θεωρούμε ότι αυτό είναι το πρώτο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί μετά τον Covid-19. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε το σύστημα επεξεργασίας λυμάτων σε όλη την περιοχή της Καμάλα. Ωστόσο, ένα καλό σύστημα επεξεργασίας λυμάτων χρειάζεται πολύ προϋπολογισμό για να κατασκευαστεί, ο οποίος είναι περισσότερος από αυτόν που μπορούν να αντέξουν οι τοπικές αρχές. Χρειαζόμαστε υποστήριξη από την επαρχιακή κυβέρνηση και τα κεντρικά υπουργεία». κατέληξε ο κ. Γιούθα.

Ο διοικητικός οργανισμός Kamala Tambon σχεδιάζει να προχωρήσει ζητώντας εκτεταμένους προϋπολογισμούς για τη βελτίωση του συστήματος αποχέτευσης.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.