Η Ταϊλάνδη ανακοινώνει τη χρωματική ρύθμιση, τον εξορθολογισμό του πάσου της Ταϊλάνδης και τους χώρους διασκέδασης που ανοίγουν ξανά σε ορισμένες περιοχές από την 1η Ιουνίου και μετά

Εθνική -

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) σήμερα, 20 Μαΐου, ανακοίνωσε χρωματική ζώνη σε πολλές επαρχίες και το άνοιγμα εκ νέου χώρων ψυχαγωγίας σε επαρχίες/περιοχές στις Πράσινες Ζώνες και τις Μπλε τουριστικές πιλοτικές Ζώνες, όπως η Μπανγκόκ, το Πουκέτ, και Chonburi, από την 1η Ιουνίου και μετά.

Οι χρωματικές ζώνες στην Ταϊλάνδη χρησιμοποιούνται για την εκχώρηση και ανάθεση περιορισμών και μέτρων Covid-19 ανά επαρχία, σημειώνει το TPN media.

Όσον αφορά τον επαναπροσδιορισμό, οι επαρχίες της κίτρινης ζώνης ή της ζώνης υψηλής επιτήρησης μειώνονται πλέον από 65 σε 46 επαρχίες. 14 από αυτούς βρίσκονται πλέον στην Πράσινη Ζώνη ή στη ζώνη επιτήρησης, συγκεκριμένα Chainat, Trat, Nakhon Panom, Nan, Buriram, Phichit, Ang Thong, Maha Sarakam, Yasothorn, Lampang, Surat Thani, Surin, Udon Thani και Amnat Charoen.

Συνολικά 17 επαρχίες/περιοχές περιλαμβάνονται πλέον στη Μπλε Ζώνη ή στις τουριστικές πιλοτικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων Krabi, Bangkok, Kanchanaburi, Chanthaburi, Chonburi, Chiang Rai, Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Nonthaburi, Narathiwas, Pathumthani, Prachuap Khiri Khan, Phang Nga, Phetchaburi, Phuket, Rayong και Songkhla.

Μετά την αναδιάρθρωση, η CCSA ανακοίνωσε τη νόμιμη επαναλειτουργία χώρων ψυχαγωγίας από την 1η Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων μπαρ, παμπ, αίθουσες μασάζ σαπουνιών, lounge καραόκε και παρόμοιων εγκαταστάσεων, σε όλες τις επαρχίες/περιοχές στις Πράσινες Ζώνες και τις Μπλε Ζώνες, όπως αναφέρονται παραπάνω. . Οι κίτρινες ζώνες θα κρατήσουν αυτούς τους χώρους νόμιμα κλειστούς, προς το παρόν.

Το TPN σημειώνει ότι αυτοί οι χώροι λειτουργούν ως "εστιατόρια" από τον Δεκέμβριο του 2021 με διάφορους κανόνες και περιορισμούς.

Από την 1η Ιουνίου και μετά, επιτρέπεται σε τέτοιες εγκαταστάσεις να πωλούν και να σερβίρουν αλκοολούχα ποτά καθώς και να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα. Τα γυαλιά δεν πρέπει να μοιράζονται και τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πελάτες πρέπει να αποτρέπουν τη στενή επαφή και πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου καθ' όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας.

Οι εργαζόμενοι, οι μουσικοί, οι τραγουδιστές και το σχετικό προσωπικό πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι συμπεριλαμβανομένης της αναμνηστικής δόσης. Πρέπει να κάνουν τεστ ATK κάθε 7 ημέρες ή όταν παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα. Οι εργοδότες πρέπει να πραγματοποιούν καθημερινά αξιολόγηση κινδύνου των εργαζομένων τους μέσω Thai Save Thai (TST) ή άλλων εφαρμογών αξιολόγησης.

Οι πελάτες πρέπει να προσκομίσουν ένα έγγραφο εμβολιασμού που να υποδεικνύει ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, πριν χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες. Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πελάτες πρέπει να ακολουθούν τα προληπτικά μέτρα στο πλαίσιο της Καθολικής Πρόληψης (UP) ανά πάσα στιγμή.

Το TPN σημειώνει ότι οι κυβερνήτες των επαρχιών και οι επιτροπές μεταδοτικών ασθενειών πρέπει να συμφωνήσουν με τα μέτρα και να έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τα μέτρα εάν το επιθυμούν.

Παρά τη χαλάρωση των μέτρων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης για άλλους δύο μήνες ή έως τις 31 Ιουλίου, εν αναμονή της τελικής επιβεβαίωσης από το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Η CCSA ανέφερε ότι η παράταση θα συνεχιστεί έως ότου εφαρμοστεί ο επαναπροσδιορισμός του Covid-19 ως ενδημικής νόσου στο Βασίλειο.

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό του Covid-19 ως ενδημικό, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul είπε ότι η αναθεώρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν υπάρχει «καμία εγγύηση» ότι θα γίνει την ή έως την 1η Ιουλίου, όπως είχαν δηλώσει προηγουμένως ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Το Thailand Pass θα εκσυγχρονιστεί, αλλά δεν θα αφαιρεθεί ακόμη, για τους αλλοδαπούς υπηκόους από την 1η Ιουνίου και θα αναληφθεί από το Υπουργείο Ελέγχου Νοσημάτων. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η διαδικασία αίτησης και έγκρισης θα είναι «γρηγορότερη από ποτέ» παρέχοντας έναν κωδικό QR αμέσως μετά την υποβολή αίτησης για μεταφορά στο αεροδρόμιο. Οι υπήκοοι της Ταϊλάνδης, μετά την 1η Ιουνίου, δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν το Thailand Pass. Η απαίτηση ασφάλισης τουλάχιστον 10,000 USD που καλύπτει τον Covid-19 θα παραμείνει.

Οι μη εμβολιασμένοι ή μη πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες θα μπορούν πλέον να υποβάλλονται σε τεστ Covid-19 πριν ή μετά τη διεθνή άφιξη και δεν βρίσκονται πλέον σε καραντίνα.

Το TPN media σημειώνει ότι αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται και ενδέχεται να γίνουν αλλαγές σε αυτό το άρθρο χωρίς ειδοποίηση.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/