Το Soi Dog Foundation καλεί για αυστηρότερη επιβολή των νόμων για την ευημερία για την αναπαραγωγή σκύλων και γατών

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη ισχύος της νομοθεσίας που ρυθμίζει τους εκτροφείς σκύλων και γατών στην Ταϊλάνδη, το Soi Dog Foundation εξέφρασε ανησυχία για την εφαρμογή του, δηλώνοντας ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί συγκεκριμένη νομική δράση.

Οι εν λόγω νομοθετικές πράξεις – Ευημερία σκύλων σε φάρμες εκτροφής σκύλων και ευημερία γατών στις φάρμες αναπαραγωγής γατών – δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 18 Δεκεμβρίου 2020 και τέθηκαν σε ισχύ από τις 16 Ιουνίου 2021. Ωστόσο, ελάχιστα έχουν γίνει για να διασφαλιστούν υλοποιούνται αποτελεσματικά.

Ως μέλος της Επιτροπής Πρόληψης και Ευημερίας των Ζώων της Ταϊλάνδης, το Soi Dog Foundation συμμετείχε στενά στη σύνταξη αυτής της νομοθεσίας που ισχύει για τη διασφάλιση της ευημερίας των σκύλων και των γατών σε φάρμες αναπαραγωγής και σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων. ενίσχυση των επιθεωρήσεων τέτοιων αγροκτημάτων και καταστημάτων· και να κλείσουν όσες δεν συμμορφώνονται με τα απαραίτητα πρότυπα.

Τα πρότυπα που περιγράφονται στη νομοθεσία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διατροφή και την ποσότητα που τρέφεται ένα ζώο, το μέγεθος του καταλύματος ή του χώρου ανάπαυσής του, την πρόσβασή του στην άσκηση, την κοινωνικοποίηση και την κτηνιατρική φροντίδα, τον μέγιστο αριθμό γέννων που παράγουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. και σε ποιο σημείο θα πρέπει να αποσυρθούν εντελώς από την αναπαραγωγή.

Ενώ το Soi Dog Foundation δεν συμφωνεί με την εκ προθέσεως εκτροφή σκύλων και γατών –ιδιαίτερα δεδομένου του τεράστιου αδέσποτου πληθυσμού που υπάρχει ήδη στη χώρα– αναγνωρίζουν ότι πραγματοποιείται και επιθυμούν να διασφαλίσουν την ευημερία όλων των εμπλεκόμενων ζώων.

«Κατανοούμε ότι ήταν δύσκολο [για τις αρχές] να επισκεφτούν φάρμες αναπαραγωγής και άλλες εμπορικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε ο Δρ. Tuntikorn Rungpatana (Δρ. Oob) που εκπροσωπεί τη Soi Dog στην προαναφερθείσα επιτροπή. «Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είδαμε φάρμες να κλείνουν λόγω της οικονομικής κρίσης και τα ζώα να εγκαταλείπονται, κάτι που είναι επίσης σημαντικό πρόβλημα».

«Τώρα που η κατάσταση με τον Covid-19 βελτιώνεται, ελπίζουμε να δούμε θετικές αλλαγές στην εκτροφή σκύλων και γατών σύμφωνα με αυτούς τους νόμους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Δρ Oob, η ανάγκη για αυτούς τους νόμους οφείλεται σε απάνθρωπες πρακτικές αναπαραγωγής σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν είναι ασυνήθιστο, για παράδειγμα, κουτάβια και γατάκια να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν στα νέα τους σπίτια, έχοντας πουληθεί πριν λάβουν τα απαραίτητα εμβόλια. Ομοίως, ελάχιστη προσοχή δίνεται για την υγεία και την ευημερία των ζώων μόλις αποσυρθούν από την αναπαραγωγή.

Υπάρχει επίσης μια ευρύτερη συζήτηση που πρέπει να γίνει σχετικά με την ηθική της σκόπιμης αναπαραγωγής σκύλων –ειδικά αυτών που είναι εντελώς ακατάλληλα για το κλίμα της Ταϊλάνδης και με γενετικές διαταραχές ως αποτέλεσμα ενδογαμίας– όταν υπάρχουν ήδη τόσοι πολλοί στους δρόμους και στα καταφύγια που αξίζουν των σπιτιών και που κάνουν εξίσου υπέροχους συντρόφους.

«Η υιοθεσία είναι φυσικά καλύτερη για την καλή διαβίωση των ζώων παρά η αγορά από κτηνοτρόφους, και υπάρχουν καταφύγια σε όλη τη χώρα που υιοθετούν ζώα χωρίς κανένα κόστος, συμπεριλαμβανομένου του Soi Dog Foundation», είπε ο Δρ Oob.

Το Soi Dog Foundation έχει μακρά ιστορία στην υιοθέτηση χιλιάδων σκύλων και γατών σε σπίτια αγάπης, τόσο στην Ταϊλάνδη όσο και στο εξωτερικό, και όλα τα διασωθέντα ζώα τους είναι στειρωμένα/στειρωμένα, πλήρως εμβολιασμένα, μικροτσίπ και αξιολογούνται ιατρικά και συμπεριφορικά. Το ίδρυμα παρέχει επίσης υποστήριξη μετά την υιοθεσία όπου είναι απαραίτητο.

Ωστόσο, εάν ένα άτομο επιμένει να αγοράσει έναν σκύλο ή μια γάτα από έναν κτηνοτρόφο αντί να υιοθετήσει, το ίδρυμα τον προτρέπει να υποστηρίξει μια φάρμα που λειτουργεί με γνώμονα την ευημερία των ζώων και να αναφέρει τυχόν φάρμες που δεν το κάνουν. Οι ανησυχίες μπορούν να αναφερθούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας, στην Επαρχιακή Εταιρεία Κτηνοτροφίας και στον Επαρχιακό Επιθεωρητή Κτηνοτροφίας μέσω της εφαρμογής για smartphone DLD 4.0. Εναλλακτικά, μπορούν να αναφερθούν στο Soi Dog Foundation στη διεύθυνση [προστασία μέσω email]

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.