Οι μαθητές του Πουκέτ επιστρέφουν στο σχολείο και στις προσωπικές τάξεις με ευκολότερους κανόνες Covid-19

Πουκέτ -

  Τα δημόσια σχολεία στο Πουκέτ άνοιξαν ξανά για επιτόπια μάθηση για την πρώτη μέρα σήμερα του νέου σχολικού εξαμήνου (17 Μαΐουth).

Οι δάσκαλοι περίμεναν να καλωσορίσουν τους μαθητές στις πύλες του σχολείου το πρωί της Δευτέρας για την πρώτη μέρα του σχολείου που ξεκινά επίσημα ξανά. Η θερμοκρασία του σώματος κάθε μαθητή ελέγχθηκε πριν του επιτραπεί η είσοδος στα σχολεία. Κάθε μαθητής και δάσκαλος φορούσε επίσης μάσκες προσώπου, οι οποίες εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές σε όλους τους δημόσιους χώρους, εντός και εκτός, στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, συνολικά, οι κανόνες του Covid-19 μειώθηκαν σημαντικά από τα δύο τελευταία χρόνια για να επιτρέψουν στους μαθητές να συνεχίσουν τη διαπροσωπική εκπαίδευση χωρίς διακοπή.

Η διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Γραφείου του Πουκέτ, κα Patchalee Chaoponlajrang, είπε στο Phuket Express, «Μαθαίνουμε 100 τοις εκατό επί τόπου από τώρα. Ωστόσο, εξακολουθούμε να ακολουθούμε τις μετρήσεις Covid-19. Είμαστε έτοιμοι με το σχέδιό μας εάν διαπιστωθεί ότι κάποιοι μαθητές έχουν μολυνθεί από τον Covid-19. Αυτό το σχέδιο δεν περιλαμβάνει κλείσιμο ολόκληρων μαθημάτων, εκτεταμένες καραντίνες ή κλείσιμο σχολείων».

Ως μέρος μιας εθνικής κατεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας της Ταϊλάνδης, οι μαθητές δεν θα υποβάλλονται πλέον σε τεστ για Covid-19 εκτός εάν εμφανίσουν συμπτώματα και είναι άρρωστοι. Επιπλέον, εάν είναι θετικές, δεν απαιτούνται πλέον υποχρεωτικές καραντίνες για επαφές υψηλού κινδύνου, εκτός εάν αυτές οι επαφές εμφανίζουν επίσης συμπτώματα ή ασθένεια, κάτι που σύμφωνα με τον Patchalee βοηθά στο να αποτραπεί το κλείσιμο ολόκληρων σχολείων και οι μαθητές να χάσουν πολύτιμο χρόνο μάθησης.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.