Το Phuket Light Rail σταμάτησε επίσημα για αναθεώρηση του προϋπολογισμού του έργου

ΑΡΧΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πουκέτ -

Ο μακροχρόνιος προτεινόμενος και συζητημένος Τραμ του Πουκέτ από τα βόρεια προς τα νότια του νησιού έχει επίσημα διακοπεί για αυτό που οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκαλούν αναθεώρηση προϋπολογισμού έργου.

Η Mass Rapid Transport Authority (MRTA) εργάζεται για την εισαγωγή ενός έργου Phuket Light Rail ή TRAM Phuket εδώ και πολλά χρόνια. Το προηγούμενο σχέδιο κατασκευής ξεκίνησε το 2020 και υποτίθεται ότι θα είναι έτοιμο για χρήση το 2023. Ωστόσο, το έργο έχει πλέον καθυστερήσει σημαντικά το χρονοδιάγραμμα.

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση είναι ότι η MRTA έδωσε εντολή για αναθεώρηση του έργου για την πρώτη φάση από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ στα βόρεια έως τον κύκλο Chalong στα νότια που είναι περίπου 42 χιλιόμετρα. Το έργο στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων κυκλοφορίας και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των τουριστών με καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες.

ΑΡΧΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο διευθυντής του MRTA κ. Pakapong Sirikantamart είπε στο Phuket Express, «Από την τρέχουσα κατάσταση, το Υπουργείο Μεταφορών θέλει να μειώσει τον προϋπολογισμό όσο περισσότερο μπορεί. Η πρόταση για μείωση του προϋπολογισμού είναι να ταιριάζει καλύτερα στους ανθρώπους, την εξυπηρέτηση και την κατάλληλη χρέωση υπηρεσιών. Ο στόχος μας για το τέλος καταναλωτή για την υπηρεσία θα είναι περίπου 20 μπατ έως 40 μπατ όταν ολοκληρωθεί."

«Πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι μόνο τουρίστες θα χρησιμοποιήσουν το ΤΡΑΜ και όχι ντόπιοι ή κάτοικοι λόγω τιμολόγησης. Μια προηγούμενη μελέτη ανέφερε ότι ο σιδηρόδρομος θα χρησιμοποιήσει ένα μοντέλο χρέωσης παρόμοιο με αυτό της Μπανγκόκ, το οποίο αυξάνεται λόγω της απόστασης και του αριθμού των σταθμών στους οποίους σταματά το τρένο. Ωστόσο, τώρα στοχεύουμε να έχουμε ένα τυπικό τέλος που θα πρέπει να είναι διαφορετικό και χωρισμένο σε ζώνες». κατέληξε ο Pakapong.

Δεν ανακοινώθηκε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα διαρκέσει η παύση σημειώνει το Phuket Express.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.