Πτήσεις και κρατήσεις ξενοδοχείων στο Πουκέτ και το Σαμούι έχουν σχεδόν πλήρως κρατηθεί από Ταϊλανδούς και ξένους τουρίστες για τετραήμερο Σαββατοκύριακο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Workpoint News

Νότια Ταϊλάνδη -

Ορισμένες πτήσεις και κρατήσεις ξενοδοχείων στο Πουκέτ και το Σαμούι είχαν κλείσει σχεδόν πλήρως τόσο από Ταϊλανδούς όσο και από ξένους τουρίστες κατά τη διάρκεια του τετραήμερου Σαββατοκύριακου, δείχνοντας σημαντικά σημάδια ανάκαμψης του τουρισμού, ανέφερε σήμερα, 16 Μαΐου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Thanakorn Wangboonkongchana.

Ο εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι περίπου το 44.46 τοις εκατό των 70,000 διαθέσιμων δωματίων στα ξενοδοχεία του Πουκέτ είχαν κρατηθεί για τις 13 – 16 Μαΐου. Και, το 60-80 τοις εκατό των κρατήσεων ήταν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η παραλία Patong, η παραλία Kamala, η παραλία Surin, η παραλία Kata, η παραλία Karon, το κέντρο του Πουκέτ και κοντινές περιοχές.

Ο μέσος αριθμός εισερχόμενων ταξιδιωτών είναι περίπου 4,000 άτομα/ημέρα από 27 διεθνείς πτήσεις. Περίπου 100 πτήσεις επτά αεροπορικών εταιρειών εσωτερικού, που μεταφέρουν περίπου 15,000 επιβάτες, προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ την ημέρα. Αναμένεται ότι οι επισκέπτες, τόσο Ταϊλανδοί όσο και ξένοι, θα αποφέρουν μέσο εισόδημα 1,826.19 εκατομμυρίων μπατ κατά τη διάρκεια του 4ήμερου Σαββατοκύριακου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Στο Samui, πολλοί τουρίστες φέρεται να ταξίδευαν στο νησί για το σημερινό "Full Moon Party", το οποίο είχε ενισχύσει σημαντικά την οικονομία μεταξύ των τοπικών εστιατορίων και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό του Koh Samui και του Koh Phangan.

«Λόγω των μέτρων χαλάρωσης της πολιτείας κατά τον Μάρτιο-Μάιο ή την «υψηλή περίοδο» της Ταϊλάνδης, οι τουριστικοί τομείς και τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο νότο και σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα αποκτούν και πάλι ζωντάνια. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός διέταξε την αστυνομία και τις σχετικές υπηρεσίες στους τουριστικούς προορισμούς να παρακολουθούν αυστηρά την ασφάλεια των τουριστών, τόσο Ταϊλανδών όσο και αλλοδαπών, και ζήτησε από τον λαό της Ταϊλάνδης να βοηθήσει στη διατήρηση μιας καλής τουριστικής εικόνας για την τόνωση της οικονομίας και τη δημιουργία εισοδήματος για τους χώρα στο μέλλον», πρόσθεσε ο Thanakorn.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.