Το Πουκέτ αναμένει να δημιουργήσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο μπατ κατά τη διάρκεια του τετραήμερου σαββατοκύριακου διακοπών

Πουκέτ -

  Το Πουκέτ αναμένει να παράγει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο μπατ κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τετραήμερου Σαββατοκύριακου διακοπών, λέει το γραφείο TAT του Πουκέτ.

Η κα Nantasiri Ronsiri, διευθύντρια του Γραφείου Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης (TAT) Phuket, είπε στο Phuket Express, «Από τις 13 Μαΐου έως τις 16 Μαΐουth έχουμε δει σημαντική αύξηση στις κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχεία στο νησί. Οι περισσότερες είναι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Ο μέσος χρόνος διαμονής είναι 2.49 διανυκτερεύσεις. Τα δωμάτια σε όλο το νησί έχουν κλείσει πλήρως τις δύο πρώτες νύχτες του Σαββατοκύριακου των διακοπών και αναμένουμε παρόμοια αποτελέσματα την Κυριακή και τη Δευτέρα.»

«Οι κορυφαίες περιοχές για κρατήσεις ξενοδοχείων είναι κοντά στην παραλία Patong, την παραλία Kamala, την παραλία Surin, την παραλία Kata, την παραλία Karon και την παλιά πόλη του Πουκέτ», πρόσθεσε ο Nantasiri.

«Περίπου 100 πτήσεις εσωτερικού φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ κάθε μέρα με 15,000 εσωτερικούς επιβάτες την ημέρα, και αυτή τη στιγμή έχουμε επίσης περίπου 4,000 διεθνείς επιβάτες. Έχουμε προβλέψει συνολικά 150,596 επισκέπτες στο Πουκέτ κατά τη διάρκεια αυτών των μεγάλων διακοπών, οι οποίοι εκτιμούμε ότι θα αποφέρουν περίπου 1.8 δισεκατομμύρια μπατ για την οικονομία του Πουκέτ». κατέληξε η Ναντασίρη.

Ο Ναντασίρη απέδωσε την αύξηση του τουρισμού όχι μόνο στο Σαββατοκύριακο των διακοπών αλλά και στη σταθερή χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid-19. Το Phuket Express σημειώνει ότι το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, στην Μπανγκόκ, πρόκειται να συνεδριάσει την Παρασκευή, 20 Μαΐου, για να συζητήσει τη δυνατότητα μεγαλύτερης χαλάρωσης των περιορισμών καθώς τα κρούσματα Covid-19 συνεχίζουν να μειώνονται σε εθνικό επίπεδο. Μερικά από τα θέματα που πιθανώς στην ημερήσια διάταξη είναι το μη δημοφιλές πρόγραμμα Thailand Pass για διεθνείς αφίξεις και το νόμιμο άνοιγμα του μπαρ και της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, που επί του παρόντος λειτουργούν ως εστιατόρια που έχουν μετατραπεί με νωρίς το κλείσιμο.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.