Το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης σώζει ψαρά και πλήρωμα καθώς ανατρέπεται βάρκα στο Phang Nga

Phang Nga -

  Ένας ψαράς και το πλήρωμά του διασώθηκαν από το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης μετά την ανατροπή του αλιευτικού σκάφους στο Phang Nga, βόρεια του Πουκέτ σήμερα το πρωί (13 Μαΐουth).

Το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης με έδρα το Phang Nga ειδοποιήθηκε από έναν τοπικό ψαρά στις 5:55 π.μ. ότι το αλιευτικό του σκάφος επρόκειτο να ανατραπεί στην περιοχή Kura Buri κοντά στο Εθνικό Πάρκο Mu-Ko Surin.

Στις 7:00 π.μ. το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης πλησίασε και διέσωσε το αλιευτικό σκάφος με το όνομα «Chock Preecha 2». Ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους, ονόματι κ. Amornwit Rakwongthaim, ήταν με δύο μέλη του πληρώματος του σκάφους της Ταϊλάνδης και δύο μέλη του πληρώματος του σκάφους της Μιανμάρ.

Ο Amornwit είπε στο Phuket Express «Πολύ θαλασσινό νερό μπήκε στο σκάφος που είχε σπάσει την ηλεκτρική γεννήτρια. Η αντλία νερού δεν μπόρεσε να αφαιρέσει νερό από το σκάφος. Το νερό συνέχισε να ρέει μέσα στο σκάφος και φοβόμουν ότι επρόκειτο να ανατραπεί καθώς βυθιζόμασταν όλο και πιο κάτω».

Στις 9:15 π.μ. το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης αφαίρεσε όλο το νερό από το αλιευτικό σκάφος και η ηλεκτρική γεννήτρια λειτουργούσε. Ο καπετάνιος και το πλήρωμά του έφτασαν με ασφάλεια στη στεριά.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.