Τετραήμερη αργία με δύο επίσημες εκδηλώσεις στην Ταϊλάνδη, από την Παρασκευή, απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ την Κυριακή

Εθνική -

Η τετραήμερη αργία με την ευκαιρία δύο επίσημων εκδηλώσεων στην Ταϊλάνδη πραγματοποιείται με τη Βασιλική Τελετή Οργώματος την Παρασκευή 13 και την επίσημη αργία Vasakha Bucha τη Δευτέρα 16η.

Η Βασιλική Τελετή Οργώματος τηρείται συνήθως γύρω στο Μάιο. Η ημερομηνία καθορίζεται ετησίως από αστρολογικές παρατηρήσεις και φέτος ορίζεται στις 13. Η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου καλλιέργειας ρυζιού στην Ταϊλάνδη.

Την περίοδο πριν από την Covid-19, η βασιλική τελετή διοργανώθηκε στο Sanam Luang στην Μπανγκόκ. Τα βόδια ήταν ντυμένα στα κόκκινα και τα χρυσά ως τυχερά χρώματα και θα έτρωγαν δύο από τα εννέα προετοιμασμένα φυτά/καρπούς ως ωροσκόπιο καλλιέργειας για το πώς θα ήταν γενικά οι αγρότες και η γεωργία της χώρας σε μια συγκεκριμένη χρονιά.

Η Κυριακή 15 ορίζεται ως Ημέρα Visakha Bucha για να τιμήσει τη γέννηση, τη φώτιση και τον θάνατο του Βούδα Σιντάρτα. Παρόμοια με άλλες βουδιστικές διακοπές στην Ταϊλάνδη, οι Ταϊλανδοί Βουδιστές θα συγκεντρώνονταν σε τοπικούς ναούς για να αξιοποιήσουν και να γιορτάσουν την περίσταση.

Σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα, οι πιστοί πρόσφεραν επίσης φαγητό και λουλούδια σε μοναχούς, άκουγαν κηρύγματα για τις διδασκαλίες του Βούδα και περνούσαν τη μέρα στο ναό κάνοντας διαλογισμό πριν περπατήσουν γύρω από το ναό με κεριά το βράδυ.

Δεδομένου ότι η αργία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, η Δευτέρα 16η είναι μια υποκατάστατη επίσημη αργία για την Ημέρα Visakha Bucha. Ως εκ τούτου, η Ταϊλάνδη έχει τετραήμερες διακοπές τον Μάιο φέτος.

Και ως αργία, τα κυβερνητικά γραφεία θα είναι κλειστά, συμπεριλαμβανομένης της Μετανάστευσης για ολόκληρο το τετραήμερο. Ορισμένα υποκαταστήματα και εταιρείες τραπεζών είναι κλειστά για μεγάλο Σαββατοκύριακο.

Οι πωλήσεις αλκοόλ απαγορεύονται μόνο την Ημέρα Visakha Bucha, Κυριακή και δέκατη πέμπτη, αλλά θα διαρκέσουν 24 ώρες και οι αναγνώστες θα πρέπει να ενημερώνονται να προμηθεύονται εκ των προτέρων εάν είναι πότες και ότι τα μπαρ και η νυχτερινή ζωή, τα εστιατόρια που έχουν μετατραπεί αυτήν τη στιγμή, θα είναι κλειστά αυτήν την ημέρα.

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/