Η Ταϊλάνδη πλησιάζει τον επαναπροσδιορισμό του Covid-19 ως «ενδημικό» αλλά χωρίς ακριβές χρονοδιάγραμμα, λέει ο υπουργός Δημόσιας Υγείας

Μπανγκόκ -

Η κατάσταση του Covid-19 στην Ταϊλάνδη βελτιώνεται και σχεδόν αποκαλεί την ασθένεια «ενδημική» σύντομα, δήλωσε σήμερα, 11 Μαΐου, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul.

Ο υπουργός δήλωσε στο Associated Press μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Μεταδοτικών Ασθενειών ότι η κατάσταση των μολύνσεων από τον Covid-19 έχει βελτιωθεί και η Ταϊλάνδη πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο να ανακοινώνει την ασθένεια ως ενδημική κάθε στιγμή.

Ωστόσο, ο Anutin τόνισε ότι το ακριβές χρονοδιάγραμμα της ανακοίνωσης δεν μπορεί να καθοριστεί ακόμη. Ο Anutin δήλωσε ότι δεν υπήρχε εγγύηση για την επισήμανση του Covid-19 ως ενδημικό εντός του μηνός Ιουλίου.

Η Εθνική Επιτροπή Μεταδοτικών Ασθενειών αναγνώρισε επίσης την ετοιμότητα όλων των μερών να ανοίξουν ξανά τις επιχειρήσεις τους όταν η χώρα είναι έτοιμη να ξανανοίξει πλήρως και να υποδεχθεί ξένους τουρίστες, δήλωσε ο Anutin. Η Επιτροπή συζήτησε σήμερα επίσης το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας νόμιμων χώρων/μπαρ και πώς να εφαρμόσετε την εντολή μάσκας προσώπου μεταξύ τουριστών που ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη, τονίζοντας ότι ανησυχούν ότι πολλοί τουρίστες δεν φορούσαν μάσκες και ότι η Ταϊλάνδη δεν ήταν ακόμη έτοιμη να άρει ή να διευκολύνει τις εντολές. Πέραν αυτού, συγκεντρώσεις και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες μπορούν να γίνουν τώρα υπό τα προληπτικά μέτρα.

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι η Ταϊλανδική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) της Ταϊλάνδης ενέκρινε τώρα την παράταση της καταχώρισης ηλικίας δύο εμβολίων. Covovax και Spikevax. Μία μόνο δόση του εμβολίου Covovax θα μπορεί πλέον να ενίεται σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, αφού προηγουμένως είχε καταχωριστεί μόνο στα 18 έτη. Η μισή δόση του εμβολίου Spikevax της Moderna θα είναι πλέον αποτελεσματική για παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

 

Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.