Οι φορείς εκμετάλλευσης χώρων διασκέδασης ζητούν τα μπαρ και η νυχτερινή ζωή στις τουριστικές περιοχές της «μπλε ζώνης» να ανοίξουν πλήρως και νόμιμα τον Ιούνιο

Μπανγκόκ -

Μια ομάδα διαχειριστών χώρων νυχτερινής διασκέδασης υπέβαλε πρόταση επιστολής στον Πρωθυπουργό Prayut Chan-O'Cha για να επιτρέψει νόμιμα να ανοίξουν ξανά τις επιχειρήσεις τους, κυρίως σε περιοχές της «μπλε ζώνης» που είναι προσανατολισμένες στον τουρισμό, όπως το Πουκέτ και η Πατάγια, για να βοηθήσουν στην προώθηση του τουρισμού. από την 1η Ιουνίου και μετά.

Κάλεσαν επίσης την κυβέρνηση να προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό του Covid-19 ως ενδημικής νόσου στην Ταϊλάνδη έως την 1η Ιουλίου, όπως έχει προγραμματίσει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν ξανά ως συνήθως οι χώροι ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ, των παμπ και των lounge καραόκε, που είναι πιστοποιημένοι από το SHA Plus ή το Thai Stop COVID 2 Plus. Επί του παρόντος, οι χώροι είναι νόμιμα κλειστοί πανελλαδικά και λειτουργούν ως «εστιατόρια» με ώρες πρόωρου κλεισίματος και πολλούς κανόνες.

Στην πρώτη φάση της επιστολής πρότασης, οι χώροι διασκέδασης σε 12 επαρχίες της «γαλάζιας ζώνης» και άλλες ορισμένες «μπλε ζώνες» σε 16 άλλες επαρχίες θα επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά πρώτα από την 1η Ιουνίου. Στη συνέχεια, σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να επιτραπεί η επαναλειτουργία τέτοιων χώρων πανελλαδικά από την 1η Ιουλίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Bangkok Biz News

Ο Sanga Ruangwattanakul, Πρόεδρος του Khaosan Road Business Association, είπε στο Associated Press σήμερα, 9 Μαΐου, ότι ο Σύνδεσμος προέτρεψε επίσης τον Πρωθυπουργό να ακυρώσει το διάταγμα έκτακτης ανάγκης και τον νόμο περί μεταδοτικών ασθενειών καθώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αγορές ασφάλισης των διεθνών τουριστών και τους αποφάσεις για επίσκεψη στη χώρα.

«Μόλις άνοιξε ξανά η χώρα, θα πρέπει να ξανανοίξουν και οι χώροι διασκέδασης, επειδή η επιχείρηση νυχτερινής διασκέδασης ήταν ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη. Ως εκ τούτου, πρέπει να επιδείξουμε το τουριστικό μας δυναμικό ενώπιον άλλων τουριστικών χωρών το συντομότερο δυνατό», είπε ο πρόεδρος.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.