Οι γιατροί του Πουκέτ αναφέρουν ότι ένα 12χρονο αγόρι που τυφλώθηκε ΔΕΝ ήταν από εμβόλιο Covid-19, μετά από ιογενή ιστορία

Πουκέτ -

  Μια 62χρονη γιαγιά κάλεσε τον Τύπο για βοήθεια αφού το 12χρονο αγόρι της στην περιοχή Thalang τυφλώθηκε αφού φέρεται να έλαβε μια δεύτερη δόση του εμβολίου Covid-19, σύμφωνα με την ίδια. Εν τω μεταξύ, κορυφαίοι γιατροί του Πουκέτ επιβεβαίωσαν ότι η τύφλωση του αγοριού, σύμφωνα με αυτούς, ΔΕΝ οφείλεται σε εμβόλιο Covid-19.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Πουκέτ επισκέφτηκαν το 12χρονο αγόρι (το Phuket Express αποκρύπτει το όνομά του) το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το αγόρι ζει με την 62χρονη γιαγιά και τον 62χρονο παππού του στην περιοχή Thalang.

Η γιαγιά του, η κυρία Kaesri Saeong, είπε στα μέσα ενημέρωσης του Πουκέτ: «Ο ανιψιός μου έλαβε τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου Pfizer πέρυσι στις 25 Νοεμβρίουth, 2021. Δέκα μέρες αφότου είπε ότι δεν ήταν καλά πριν σπασθεί. Μεταφέρθηκε σε δωμάτιο ΜΕΘ σε νοσοκομείο. Όταν ξύπνησε είχε τυφλωθεί τελείως».

Η ιστορία συγκλόνισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης, ωστόσο, γιατροί από όλη την Ταϊλάνδη απάντησαν γρήγορα, δηλώνοντας ότι, ενώ το περιστατικό ήταν ατυχές, δεν είχε καμία σχέση με τα εμβόλια Covid-19 και ότι, σύμφωνα με αυτούς, τα εμβόλια ήταν ασφαλή και αποτελεσματικά.

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (9 Μαΐουth) στην επαρχιακή αίθουσα του Πουκέτ για να συζητήσουν το θέμα που είχε ξεπεράσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αρκετούς κορυφαίους Ταϊλανδούς γιατρούς και αξιωματούχους του Πουκέτ.

Ο γιατρός Nattawan Thepnarong από το νοσοκομείο Vachira Phuket δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Το αγόρι έλαβε το εμβόλιο στις 25 Νοεμβρίουth πέρυσι. Έλαβε θεραπεία στις 6 Δεκεμβρίουth (10 ημέρες αφότου έλαβε το εμβόλιο)».

«Έχουμε αναγνωρίσει τα συμπτώματά του ως «οξεία πανκολπίτιδα» (ταχεία φλεγμονή των μεμβρανών που επενδύουν τη μύτη και τους γύρω κόλπους), η οποία έχει μολυνθεί από βακτήρια γύρω από τα εσωτερικά μάτια του. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα εμβόλια Covid-19». δήλωσε ο γιατρός Nattawan.

«Του έχουμε παράσχει πλήρεις θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των επεμβάσεων από τις 6 Δεκεμβρίουth πέρυσι έως τις 10 Ιανουαρίουth Αυτή την χρονιά." πρόσθεσε ο Δρ Nattawan.

Επιπλέον, ο γιατρός Komgkrit Kanjanapaisit, ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκομείο Vachira Phuket είπε: «Αφού αναλύσαμε προσεκτικά την αιτία των συμπτωμάτων και αποδείξαμε την καλύτερη θεραπεία στο αγόρι, είμαστε βέβαιοι ότι έχει τυφλωθεί εξαιτίας της «οξείας πανκολπίτιδας». (Ταχεία φλεγμονή των μεμβρανών που επενδύουν τη μύτη και τους γύρω κόλπους) όχι από το εμβόλιο Covid-19. Η κοινοποίηση πληροφοριών ότι αυτό οφειλόταν σε εμβόλιο είναι ψευδής».

Οι παππούδες του νεαρού αγοριού δεν απάντησαν αμέσως στη συνέντευξη Τύπου, αν και τα ταϊλανδικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέχισαν να συζητούν και να συζητούν το θέμα από την ώρα του Τύπου.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.