Μεγάλο αστείο για να συζητήσουμε με αρμόδιους αξιωματούχους σχετικά με το νόμιμο άνοιγμα της βιομηχανίας νυχτερινής διασκέδασης, την παράταση του ωραρίου στο Πουκέτ, την Πατάγια και άλλες τουριστικές ζώνες

Πουκέτ-

Ο Big Joke, Βοηθός του Αρχηγού της Εθνικής Αστυνομίας πρόκειται να συζητήσει επίσημα με αξιωματούχους του Πουκέτ και το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA, σχετικά με τη νόμιμη παράταση του χρόνου κλεισίματος των εστιατορίων και των ωρών κατανάλωσης αλκοόλ.

Ο τοπικός Τύπος στο Πουκέτ ζήτησε από τον Βοηθό του Αρχηγού της Εθνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Surachate, «Big Joke» Hakparn μετά από ένα συνέντευξη τύπου Παρασκευή (6 Μαΐου) σχετικά με μια συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τη βιομηχανία του μπαρ και της ψυχαγωγίας και τις νόμιμες ώρες λειτουργίας. Αυτή η συζήτηση έχει ενταθεί σε τουριστικές ζώνες, οι οποίες θέλουν να ανοίξει νόμιμα η βιομηχανία νυχτερινής ζωής που οδηγεί στην οικονομία και να παραταθούν οι ώρες από την τρέχουσα τα μεσάνυχτα ώρα κλεισίματος για τους χώρους που σερβίρουν αλκοόλ.

Ο Surachate ρωτήθηκε για τη γνώμη του σχετικά με το ότι η Ταϊλάνδη άνοιξε για διεθνείς τουρίστες μετά την 1η Μαΐουst με την κατάργηση του μη δημοφιλούς προγράμματος Test and go, αλλά οι ώρες κλεισίματος και οι ώρες κατανάλωσης του εστιατορίου εξακολουθούν να είναι περιορισμένες βάσει της εθνικής εντολής μετρήσεων Covid-19. Οι τουρίστες δεν μπορούν να απολαύσουν πλήρως τον χρόνο τους σε τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων που ισχυρίζονται ότι τα μεσάνυχτα είναι πολύ νωρίς για τη νυχτερινή ζωή στις τουριστικές ζώνες.

Τεχνικά, τα μπαρ και οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης εξακολουθούν να είναι νόμιμα κλειστά σε όλη τη χώρα, ως μέρος των κανόνων Covid-19 που ισχύουν από τις 10 Απριλίου 2021, και λειτουργούν μόνο ως «εστιατόρια».

Ο υποστράτηγος Surachate είπε στο Phuket Express, «Το σκεφτόμαστε αυτό. Θα συζητήσουμε με το Πουκέτ και άλλους αρμόδιους αξιωματούχους για να ζητήσουμε παράταση των ωρών κλεισίματος των χώρων νυχτερινής διασκέδασης. Γνωρίζουμε ότι η Pattaya, ειδικότερα, πιέζει επίσης σκληρά για μια νομική παράταση των ωρών κλεισίματος και για να ανοίξει ξανά πλήρως τη βιομηχανία της νυχτερινής τους ζωής».

«Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από την επαρχία και την επιτροπή ελέγχου της νόσου, και το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19, CCSA. Καταλαβαίνω πώς νιώθουν οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων και οι υπεύθυνοι χώρων ψυχαγωγίας. ΟΛΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΝΤΑΙ!», πρόσθεσε, δίνοντας έμφαση σε όλους.

Η CCSA, σημειώνει το Phuket Express, δεν έχει δώσει οριστικές δηλώσεις σχετικά με το νόμιμο άνοιγμα των χώρων νυχτερινής διασκέδασης ή το να επιτρέπεται σε τουριστικές περιοχές όπως η Πατάγια και το Πουκέτ να παρατείνουν τις ώρες κλεισίματος ή να έχουν εξαίρεση από τους εθνικούς κανόνες. Η CCSA είπε μόνο ότι περισσότεροι περιορισμοί θα χαλαρώσουν καθώς η Ταϊλάνδη πλησιάζει θεωρώντας τον Covid-19 ως ενδημική ασθένεια, η οποία σχεδιάζεται να είναι περίπου μέχρι τον Ιούλιο.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.