Δύο Ουκρανοί συνελήφθησαν στο Πουκέτ επειδή φέρονται να απέφυγαν 10 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, ξέπλυμα χρήματος και απάτη

Πουκέτ -

  Δύο άνδρες Ουκρανοί συνελήφθησαν στο Πουκέτ επειδή φέρονται να απέφυγαν 10 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, ξέπλυμα χρήματος και απάτη.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Καταπολέμησης των Διακρατικών Εγκληματιών και Παράνομων Μεταναστών (CTIC) και η επαρχιακή αστυνομία του Πουκέτ αποκάλυψαν τα νέα στον Τύπο στο Πουκέτ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Συνέλαβαν δύο άνδρες Ουκρανούς, οι οποίοι δεν κατονομάζονται συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα σε μια βίλα στο Πουκέτ. Η σύλληψη έγινε μετά από επικοινωνία της Μονάδας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας (HS) στην Αμερική με το CTIC.

Οι δύο Ουκρανοί ήταν πράκτορες εργασίας στη Φλόριντα. Φέρεται να απέφευγαν τις πληρωμές φόρων, παρείχαν καταφύγιο σε παράνομους μετανάστες εργάτες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη.

Οι Έρευνες Εσωτερικής Ασφάλειας (HS) στην Αμερική διαπίστωσαν ότι από το 2007 έως το 2021 οι δύο ύποπτοι φέρεται να απέφυγαν να πληρώσουν φόρους για πρόσληψη θέσεων εργασίας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (337,020,000 μπατ).

Η Homeland Security και η CTIC συνέχισαν την έρευνά τους όπου διαπίστωσαν ότι οι δύο ύποπτοι εισήλθαν στην Ταϊλάνδη με τουριστική βίζα, φεύγοντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έμειναν σε μια βίλα στο Πουκέτ και συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα.

Οι δυο τους πιθανότατα θα απελαθούν και θα εκδοθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιμετωπίζουν εκτεταμένες ποινές.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.