Ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης προτείνει να τερματιστεί η εγγραφή του "Thailand Pass" - αλλά στην αρχή μόνο για τους Ταϊλανδούς που επιστρέφουν

Εθνική -

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul είπε σήμερα, 5 Μαΐου, ότι θα πρότεινε την ακύρωση της εγγραφής «Tailand Pass» αρχικά για τους Ταϊλανδούς παλιννοστούντες προτού πιθανώς να την επεκτείνει σε αλλοδαπούς σε ένα περαιτέρω βήμα.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι το ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών με Covid-19 μειώνεται. Το ποσοστό πληρότητας κρεβατιού ήταν επί του παρόντος περίπου στο 20 τοις εκατό, το ποσοστό μόλυνσης που εντοπίστηκε στις διεθνείς αφίξεις ήταν στο 0.001 τοις εκατό και τα φάρμακα και οι ιατρικές προμήθειες επαρκούσαν για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Συνέχισε ότι εάν η γενική κατάσταση του κορωνοϊού Covid-19 ήταν υπό έλεγχο, τα προληπτικά μέτρα θα χαλαρώσουν στην προετοιμασία για την κήρυξη του Covid-19 ως ενδημική ασθένεια.

Επιπλέον, ο Anutin σχεδίαζε να προτείνει στο Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) να τερματίσει την εγγραφή «Thailand Pass» αρχικά μόνο για τους Ταϊλανδούς που επιστρέφουν πριν να υποβάλει ενδεχομένως αργότερα αίτηση σε ξένους τουρίστες.

Όταν ρωτήθηκε εάν το έκτακτο διάταγμα θα λήξει ή θα παραταθεί, ο υπουργός είπε ότι αυτή η απόφαση ήταν για τον πρωθυπουργό Prayut Chan-O'Cha και την CCSA. Αλλά αφού η ασθένεια έγινε ενδημική, ο Anutin είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται πλέον να εφαρμόζει το διάταγμα για τον έλεγχο του Covid-19.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/