Το Πουκέτ σχεδιάζει να ανακοινώσει τον Covid-19 ως ενδημική ασθένεια, η κεντρική κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προτρέπει την υπομονή

Πουκέτ -

Το Πουκέτ σχεδιάζει να ανακοινώσει τον Covid-19 ως ενδημική ασθένεια αφού τα νέα και επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 συνέχισαν να μειώνονται στην επαρχία.

Η προηγούμενη ιστορία μας στον αδελφό ιστότοπο του Pattaya News:

Ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης του Πουκέτ ανακοίνωσε σήμερα στις 20 Φεβρουαρίου 2022 την ετοιμότητα του νησιού να αποτελέσει πιλοτική περιοχή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 ως ενδημική νόσο, μειώνοντας τους περιορισμούς και τον αριθμό των ημερών καραντίνας για τους μολυσμένους ασθενείς.

Ο επικεφαλής της δημόσιας υγείας της επαρχίας του Πουκέτ, γιατρός Kusak Kukiattikoon, δήλωσε στο Phuket Express, «Ο αριθμός των νέων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Coivd-19 συνέχισε να μειώνεται για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, παρά τις ανησυχίες για αύξηση μετά το Songkran, το νέο έτος της Ταϊλάνδης. Την περασμένη ημέρα καταγράφηκαν μόνο 39 νέα και επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 χωρίς κανένα νέο θάνατο».

«Περισσότερο από το 60 τοις εκατό των ανθρώπων στο Πουκέτ έχουν τριπλό εμβολιαστεί με εμβόλιο Covid-19. Ωστόσο, το 52 τοις εκατό των ατόμων στις 608 ομάδες (ηλικιωμένοι, με χρόνια προβλήματα υγείας και έγκυες) είχαν τριπλό εμβολιασμό. Η ομάδα 608 πρέπει να είναι τριπλός εμβολιασμένος κατά 60 τοις εκατό. Κάντε τον τριπλό εμβολιασμό για να φτάσουμε στους κανόνες μιας ενδημικής επαρχίας που ορίζουν οι κεντρικές αρχές. Μετά από αυτό θα προτείνουμε στο CCSA (The Center for COVID-19 Situation Administration) να μας κάνει ενδημικούς», εξήγησε ο γιατρός Kusak.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul προέτρεψε την υπομονή στην ενδημική ταξινόμηση και την άρση περισσότερων περιορισμών, όπως οι εντολές μάσκας ή το νόμιμο άνοιγμα της νυχτερινής ζωής, δηλώνοντας ότι ήταν απίθανο να χαλαρώσουν οι περιορισμοί επαρχία προς επαρχία όσον αφορά την επισήμανση του Covid-19 ως ενδημικό και ότι η χώρα χρειαζόταν εθνική προσέγγιση. Ο Anutin ανέφερε το γεγονός ότι πολλές αγροτικές επαρχίες δεν ήταν ακόμη έτοιμες να ταξινομηθούν ως ενδημικές, λόγω του πλήθους κρουσμάτων και των ποσοστών εμβολιασμού.

Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι οι επαρχίες που αντιμετωπίζουν ο τουρισμός διαφωνούν με την αναμονή ολόκληρης της χώρας να είναι στο ίδιο επίπεδο και τόνισε ότι οι τουρίστες ήθελαν να χαλαρώσουν οι περιορισμοί το συντομότερο δυνατό.

Ο τρέχων στόχος για να γίνει ενδημικός ο Covid-19 ως χώρα είναι περίπου ο Ιούλιος, σημειώνει το TPN.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Χρειάζεστε Covid-19/ταξιδιωτική ασφάλεια για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.