8χρονο αγόρι από Ουκρανία Ταϊλάνδη δάγκωσε ένα άγνωστο θαλάσσιο ζώο κοντά στην παραλία Kamala στο Πουκέτ, ειδικοί και αξιωματούχοι αμφισβητούν τι ήταν το ζώο

Πουκέτ -

  Ένας Γάλλος ειδικός σε καρχαρίες πιστεύει ότι ένας μπλε καρχαρίας μπορεί να δάγκωσε το πόδι ενός 8χρονου Ουκρανο-Ταϊλανδού αγοριού κοντά στην παραλία Kamala, στο Πουκέτ χθες (1 Μαΐουst). Εν τω μεταξύ, οι χειριστές της παραλίας και οι τοπικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι δεν επρόκειτο για καρχαρία αλλά για βαρακούδα.

Οι διασώστες της Καμάλα ειδοποιήθηκαν ότι ένα νεαρό αγόρι, του οποίου το όνομα αποκρύπτεται σύμφωνα με την πολιτική σύνταξης για ανηλίκους, τραυματίστηκε από άγνωστο θαλάσσιο ζώο χθες το απόγευμα. Τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στην παραλία Kamala για να βρουν το 8χρονο αγόρι από την Ουκρανία από την Ταϊλάνδη να κείτεται αιμορραγικό και να πονάει στην παραλία. Στο δεξί του πόδι βρέθηκαν πολλές βαθιές πληγές. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Μπανγκόκ Πουκέτ στην πόλη του Πουκέτ.

Ο κ. David Martin, ένας Γάλλος υπήκοος που είναι υποβρύχιος φωτογράφος και ειδικός στους καρχαρίες από το Ίδρυμα Ocean For All στο Πουκέτ, έδωσε τη γνώμη του στο The Phuket Express σήμερα το πρωί (2 Μαΐουnd), «Από τις εμπειρίες μου από τις καταδύσεις και τη λήψη φωτογραφιών της υποβρύχιας ζωής σε όλο τον κόσμο για πολλά χρόνια, οι πληγές στο πόδι του αγοριού μπορεί να είναι από ένα μωρό «Μπλε Καρχαρία». Αυτά τα τραύματα είναι διαφορετικά από άλλα θαλάσσια ζώα, καθώς τα τραύματα ήταν μοναδικά με βάση συγκεκριμένες κινήσεις».

Ο κ. Apisit Anan, χειριστής παραλίας στην παραλία Kamala, είπε στο Phuket Express, «Πρόκειται για ένα παρόμοιο περιστατικό όπως πριν από δύο χρόνια με έναν Κινέζο τουρίστα. Ήταν ένα barracuda κατά τη γνώμη μου που είναι κοινά τοπικά. Το μεγαλύτερο barracuda που έχω δει ποτέ κατά την κατάδυση είναι περίπου 13 κιλά. Τους αρέσει να τρώνε μικρά ψάρια και οι απρόκλητες επιθέσεις σε ανθρώπους είναι πιο συχνές από ό,τι πιστεύουν πολλοί».

Το Phuket Express σημειώνει ότι το barracuda είναι ένα μεγάλο, αρπακτικό ψάρι με πτερύγια ακτίνων.

Ο αρχηγός της περιοχής Kathu Ciwat Rawangkun πήγε στην παραλία Kamala σήμερα το πρωί. Είπε στο Phuket Express, «Έχουμε τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες και ανακοινώσαμε στα ηχεία της παραλίας στα Ταϊλανδέζικα και Αγγλικά για τους επισκέπτες της παραλίας να γνωρίζουν τα θαλάσσια ζώα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεαρό αγόρι αναρρώνει και οι αρχές προσπαθούν ακόμη να προσδιορίσουν τον ακριβή ένοχο των τραυμάτων του.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.