ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο οδηγός του σεντάν παρουσιάστηκε στην αστυνομία, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 μπατ για μπλοκάρισμα ασθενοφόρου στο Πουκέτ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ακόμα ευχαριστημένα

Πουκέτ -

  Ένας άγνωστος οδηγός σεντάν παρουσίασε τον εαυτό του στην αστυνομία της πόλης του Πουκέτ χθες το απόγευμα και του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 μπατ επειδή μπλόκαρε ένα ασθενοφόρο, το οποίο καταγράφηκε σε ένα viral βίντεο κάμερας που κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Ένας οδηγός σεντάν θα τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 500 μπατ αφού δεν κινήθηκε για ένα ασθενοφόρο που μετέφερε έναν τραυματία σε νοσοκομείο με δυνατές προειδοποιητικές σειρήνες σε δρόμο στο Πουκέτ την Πέμπτη.

Η αστυνομία της πόλης του Πουκέτ είπε στο Phuket Express χθες (30 Απριλίου) ότι ο οδηγός σεντάν κ. Thamron (το επώνυμο και η ηλικία αποκρύφθηκαν από την αστυνομία) παρουσιάστηκε στην αστυνομία της πόλης του Πουκέτ. Παραδέχτηκε ότι οδήγησε το σεντάν όπως φαίνεται στο ταμπλό, δηλώνοντας ότι υπέστη μια προσωρινή κρίση οργής και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι εκτός χαρακτήρα για αυτόν και ότι λυπάται πολύ για το περιστατικό. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 μπατ για παρεμπόδιση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, που είναι η μέγιστη ποινή για αυτό το συγκεκριμένο έγκλημα που προβλέπει η νομοθεσία της Ταϊλάνδης.

Εν τω μεταξύ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης δεν ήταν ικανοποιημένα με την ετυμηγορία, δηλώνοντας ότι θεώρησαν ότι το πρόστιμο θα έπρεπε να είναι σημαντικά υψηλότερο και ισχυρίστηκαν ότι το πρόστιμο, περίπου δεκαπέντε δολάρια ΗΠΑ, δεν ήταν κατάλληλος αποτρεπτικός παράγοντας.

Η αστυνομία του Πουκέτ, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αλλάξει τον νόμο ή να επιβάλει αυθαίρετα πρόστιμα από δική της, δηλώνοντας ότι οποιεσδήποτε αλλαγές στον νόμο θα πρέπει να προέρχονται από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και να επικυρωθούν δεόντως από το Κοινοβούλιο. Η αστυνομία του Πουκέτ δήλωσε επίσης ότι ο οδηγός δεν διέπραξε άλλα εγκλήματα και ότι η άδεια, η εγγραφή και η ασφάλισή του ίσχυαν. Η αστυνομία του Πουκέτ υπερασπίστηκε επίσης ότι δεν «κατονομάζει και ντροπιάζει» τον οδηγό, δηλώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να παραβιάζει τους νόμους της Ταϊλάνδης για συκοφαντική δυσφήμιση και ανησυχεί ότι εάν ο οδηγός ταυτοποιηθεί ένα «κυνήγι μαγισσών» στα social media, το οποίο θα μπορούσε να παραβιάζει τους νόμους περί συκοφαντίας.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.