Αμερικανός τουρίστας διασώθηκε αφού χάθηκε στη ζούγκλα Thalang στο Πουκέτ

Thalang, Phuket -

Ένας Αμερικανός τουρίστας, 68 ετών, διασώθηκε αφού χάθηκε σε μια ζούγκλα στην περιοχή Thalang χθες το απόγευμα (29 Απριλίουth).

Η Τουριστική Αστυνομία του Πουκέτ ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από τον άνδρα Αμερικανό τουρίστα μέσω τηλεφωνικής κλήσης έκτακτης ανάγκης στις 3:20 χθες το απόγευμα. Έστειλε την τελευταία του θέση στην τουριστική αστυνομία του Πουκέτ μέσω κινητού τηλεφώνου. Χάθηκε σε μια λοφώδη ζούγκλα στην περιοχή Baan Nai Thorn στην υποπεριοχή Sakoo.

Η τουριστική αστυνομία του Πουκέτ επικοινώνησε με αστυνομικούς σε ένα κοντινό εθνικό πάρκο και με ντόπιους που γνωρίζουν καλά την περιοχή. Πήγαν στη ζούγκλα κατά μήκος ενός μονοπατιού της φύσης σε έναν λόφο. Η αστυνομία αναζήτησε τον Αμερικανό τουρίστα χρησιμοποιώντας GPS (Global Positioning System).

Στις 6:20 βρήκαν τον Αμερικανό τουρίστα, το όνομα του οποίου απέκρυψε το αίτημά του. Βρέθηκαν κάποιες γρατσουνιές στο πόδι του και αφυδατώθηκε και του έδωσαν νερό. Μεταφέρθηκε με ασφάλεια από το δάσος και μεταφέρθηκε πίσω στο κατάλυμά του.

Ο Αμερικανός τουρίστας ήταν πολύ χαρούμενος και ευγνώμων. Είπε στους αστυνομικούς και τους ντόπιους: «Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω, δεν ήξερα τι να κάνω αφού χάθηκα και πέρασα ώρες περιπλανώμενος με περιορισμένες προμήθειες και νερό, αλλά ευτυχώς είχα αποθηκεύσει αριθμούς τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό μου. Είχα βγει από το μονοπάτι και είχα γυρίσει και χάθηκα τελείως».

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Χρειάζεστε Covid-19/ταξιδιωτική ασφάλεια για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

 

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.