Ο Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού θα προτείνει την ακύρωση του «Thailand Pass» μέχρι τον Ιούνιο, αλλά θα παραμείνει προς το παρόν με λιγότερα έγγραφα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Μπανγκόκ -

Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, Phiphat Ratchakitprakarn, σχεδιάζει να προτείνει την ακύρωση του συστήματος εγγραφής «Thailand Pass» έως την 1η Ιουνίου και την είσπραξη του τέλους «εισόδου στην ξηρά» των 300 μπατ στην επόμενη συνεδρίαση του Κέντρου για τον Covid-19. Διοίκηση Καταστάσεων (CCSA).

Ο Phiphat αποκάλυψε χθες, 27 Απριλίου, ότι θα ζητούσε από την επιτροπή CCSA να εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης του συστήματος «Thailand Pass» και να εφαρμόσει την εγγραφή του εμβολίου διαβατηρίου μαζί με τη συμπλήρωση άλλων πληροφοριών εμβολιασμού στη φόρμα μετανάστευσης TM.6 για να διευκολύνει όλους τους ταξιδιώτες.

Σκέφτηκε ότι η ακύρωση θα έπρεπε να γίνει τον Ιούνιο καθώς οι μολύνσεις της παραλλαγής Omicron στη χώρα ήταν πιθανό να μειωθούν και ήταν κοντά στο χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας να καταστήσει τον Covid-19 ως ενδημική ασθένεια που ήταν την 1η Ιουλίου.

Ενώ το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul πρότεινε να αντικατασταθεί η ανάκληση του «Pass της Ταϊλάνδης» με πρόσθετες προσαρμογές, όπως οι τουρίστες πρέπει να λάβουν αναμνηστική δόση ή να κάνουν τουλάχιστον 3 βολές εμβολίου Covid-19 εδώ, ο υπουργός Τουρισμού συμβούλεψε ότι θα πρέπει πρέπει να εξετάζονται ανά αγορά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

«Θα πρέπει να εξαρτηθεί από τη χώρα αναχώρησης των τουριστών εάν η κυβέρνησή της είχε ήδη προβεί σε ενισχυτικό εμβολιασμό ή όχι. Εάν οι τουρίστες δεν οφείλονταν σε έλλειψη εμβολιασμού στη χώρα τους, τότε μπορεί να τους επιτραπεί πρώτα να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη», πρόσθεσε ο Phiphat.

Σχετικά με το τέλος «εισόδου γης», ο Υπουργός είπε ότι η πρόταση είχε αρχικά προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην υπουργική επιτροπή την επόμενη εβδομάδα. Εάν εγκριθεί, θα εφαρμοστεί τους επόμενους τρεις μήνες. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, το τέλος των 300 μπατ χωρίστηκε σε 50 και 200 ​​μπατ. Τα πρώτα 50 μπατ θα είναι για την ατομική ασφάλιση των τουριστών, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης Covid-19 για ήπιες λοιμώξεις, και άλλα 250 μπατ θα διανεμηθούν στο Εθνικό Ταμείο Προώθησης Τουρισμού.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/