Το Δημαρχείο του Πουκέτ λαμβάνει ηλεκτρικά σκούτερ για χρήση για εργασίες ασφαλείας, οι επικριτές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνουν την «απαγόρευση» των σκούτερ στο κοινό

Πουκέτ -

Το Δημαρχείο του Πουκέτ έλαβε δύο ηλεκτρικά σκούτερ από μια εταιρεία για να τα χρησιμοποιήσει στις εργασίες ασφαλείας τους, αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς πριν από λίγο περισσότερο από ένα μήνα οι δημοτικοί υπάλληλοι διεξήγαγαν μια ευρεία εκστρατεία απαγόρευσης των ηλεκτρικών σκούτερ στους δρόμους της πόλης.

Χθες, (27 Απριλίουth), εκπρόσωπος της Beam Mobility Thailand Company έδωσε δύο ηλεκτρικά σκούτερ στο Δημαρχείο του Πουκέτ.

Η Επικεφαλής του Επαρχιακού Γραφείου του Πουκέτ, κα Kanathip Sukcharoen, είπε στους δημοσιογράφους του TPN, «Το Πουκέτ εξελίσσεται ως μια έξυπνη πόλη. Συμφωνήσαμε λοιπόν να κάνουμε test drive τα ηλεκτρικά σκούτερ στην περιοχή του Δημαρχείου του Πουκέτ. Αυτό γίνεται για τη διευκόλυνση των εργασιών ασφαλείας στην περιοχή».

«Το test drive θα διαρκέσει δέκα μήνες. Αυτά τα δύο σκούτερ πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μόνο στην περιοχή του δημαρχείου. Δεν θα οδηγούνται εκτός του δημαρχείου ή των δημόσιων δρόμων, επομένως δεν παραβιάζει καμία «απαγόρευση» για τους δημόσιους δρόμους.» δήλωσε ο Kanathip.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Patong στις 21 Φεβρουαρίου 2022 προειδοποίησε τους τουρίστες που οδηγούσαν ηλεκτρικά σκούτερ στους δρόμους της περιοχής Patong, Phuket ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν νομικές κατηγορίες και κατάσχεση οχημάτων καθώς φέρεται ότι παραβίαζε τον νόμο περί οχημάτων της χώρας.

https://thepattayanews.com/2022/02/21/phuket-police-charge-electric-scooter-riders-on-patong-road-for-allegedly-violating-vehicle-act-causing-social-media-outroar/

 

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.