Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης εκδίδει τα τελευταία μέτρα για τα αεροπορικά ταξίδια, με ισχύ από την 1η Μαΐου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αεροδρόμιο Χίθροου

Εθνική -

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (CAAT) εξέδωσε NOTAM (Ειδοποίηση για αεροπορικές αποστολές) για να ενημερώσει τις αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο σχετικά με τα τελευταία μέτρα για αεροπορικά ταξίδια στην Ταϊλάνδη, από την 1η Μαΐου, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων αφίξεων την περασμένη Παρασκευή.

Για να δημιουργηθεί αμοιβαία κατανόηση και να επιτραπεί στις αεροπορικές εταιρείες να συμμορφωθούν σωστά με τα μέτρα, η ειδοποίηση NOTAM έχει ως εξής:

  1. Οι επιβάτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα χωρίς κανένα πρόσθετο τεστ Covid-19. Ωστόσο, συνιστάται στους επιβάτες να διεξάγουν τεστ ATK (ταχύ αντιγόνο Covid-19) εάν έχουν ύποπτα συμπτώματα.
  2. Οι επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να υποβληθούν σε τεστ RT-PCR εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση και θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς πρόσθετο τεστ Covid-19 καθώς και πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες. Εάν αυτοί οι επιβάτες δεν έχουν αποτελέσματα δοκιμών RT-PCR, θα τεθούν σε καραντίνα σύμφωνα με την εντολή των υπαλλήλων καραντίνας και θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δοκιμή RT-PCR την 4η ή την 5η ημέρα της καραντίνας.
  3. Όλοι οι επιβάτες πρέπει να έχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας κατά του Covid-19 ή εγγυητική επιστολή πλήρους κάλυψης για Covid-19 θεραπεία αξίας τουλάχιστον 10,000 USD καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ταϊλάνδη. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ασφάλιση για να λάβουν θεραπεία Covid-19 εάν διαπιστωθεί ότι έχουν μολυνθεί.
  4. Οι επιβάτες πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού ή αποτελέσματα δοκιμών RT-PCR και ασφάλιση υγείας Covid-19 κατά την εγγραφή τους στο σύστημα «Thailand Pass» πριν ταξιδέψουν. Αφού επαληθευτούν τα έγγραφα, ο επιβάτης θα λάβει έναν κωδικό QR για να τον παρουσιάσει στην αεροπορική εταιρεία. Εάν δεν υπάρχει κωδικός QR, η αεροπορική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί να έχει επιβάτες.
  5. Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να επαληθεύσουν ότι οι επιβάτες διαθέτουν κωδικούς QR από το σύστημα «Thailand Pass» πριν τους δεχτούν στο αεροσκάφος. Εάν διαπιστωθεί ότι ένας επιβάτης έφτασε στην Ταϊλάνδη χωρίς κωδικό QR, η αεροπορική εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για την αποστολή του επιβάτη πίσω στη χώρα προέλευσης.
  6. Τα αεροδρόμια και οι σχετικοί φορείς πρέπει να εφαρμόζουν αυστηρά κρατικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, ο έλεγχος της θερμοκρασίας του σώματος, πριν από την είσοδο ή την έξοδο από τις εγκαταστάσεις

Η CAAT ζήτησε επίσης από τις αεροπορικές εταιρείες να συνεργαστούν για την επιθεώρηση, τον έλεγχο εγγράφων και την επιτήρηση σε αυστηρή συμφωνία με τα νέα μέτρα. Ταυτόχρονα, πρέπει να παρέχουν πλήρεις και ακριβείς πληροφορίες για τους επιβάτες, προκειμένου να μπορούν να προετοιμάσουν πλήρως και να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες κατά την είσοδό τους στη χώρα βάσει των νέων μέτρων.

Το TPN σημειώνει ότι αυτό ΔΕΝ είναι ακόμη ο νόμιμος, επίσημος νόμος για τα νέα μέτρα, τα οποία πρέπει να υπογραφούν στη Βασιλική Εφημερίδα για να είναι επίσημα και είναι πιθανό να γίνουν κοντά στο τέλος αυτού του μήνα.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/