Οι διαχειριστές ξενοδοχείων Patong παρακαλούν την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να καθυστερήσει τον πλήρη φορολογικό συντελεστή γης για δύο χρόνια

Πατόνγκ -

Οι διαχειριστές ξενοδοχείων Patong στην Πατόνγκ ζήτησαν από την κυβέρνηση να καθυστερήσει τον πλήρη φορολογικό συντελεστή γης για δύο χρόνια, λέγοντας ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους λόγω ενός τουρισμού που δεν έχει ακόμη ανακάμψει. 

Χθες, 26 Απριλίου, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στην Πατόνγκ έδωσαν συνέντευξη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την επανεισαγωγή πλήρους φορολογικού συντελεστή από την κυβέρνηση φέτος. Παρά τη φαινομενική βελτίωση του τουρισμού την τελευταία υψηλή περίοδο, πολλοί από αυτούς εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την απόφαση της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι εξακολουθούν να δυσκολεύονται οικονομικά λόγω του τουρισμού που δεν έχει ακόμη ανακάμψει που επηρεάζεται από τον Covid-19 και τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. 

Ο κ. Chinawat Udomniyom, ο ξενοδόχος Patong, αποκάλυψε ότι ο πόλεμος είχε μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ξένων τουριστών, σε σημείο που ακόμη και το μικρό του ξενοδοχείο σε μια συνήθως δημοφιλή τουριστική περιοχή μπορούσε να κερδίσει μόνο μερικές εκατοντάδες μπατ την ημέρα. Επιπλέον, ορισμένοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων με εγκαταστάσεις όπως πισίνα ή κήπο θα έπρεπε να πληρώσουν εκατομμύρια φόρους, κάτι που θεώρησε εντελώς άδικο δεδομένου ότι ορισμένοι από αυτούς δεν μπορούσαν καν να ανοίξουν ξανά.

Ο κ. Kongsak Koopongsakorn, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Νότιας Ταϊλάνδης, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων θα τιμωρηθούν επίσης για καθυστερημένες πληρωμές και τα πρόστιμα θα συσσωρεύονταν μήνα με τον μήνα εάν δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Είπε ότι θα είναι σε θέση να πληρώσουν τουλάχιστον στο τέλος του τρέχοντος έτους, όταν ο τουρισμός είναι πιο πιθανό να ανακάμψει γύρω στο 70%. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της υποπεριφέρειας Karon, κ. Jade Wicharasorn, η κυβέρνηση μείωσε τον φόρο γης στο 10% πέρυσι, αλλά οι επιχειρήσεις στην περιοχή του θα μπορούσαν να καταφέρουν να ξανανοίξουν περίπου στο 15-20%, πράγμα που σημαίνει ότι ένας πλήρης φόρος θα επιδεινώσει σίγουρα τα προβλήματα . Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι πολλοί φορείς είχαν ήδη υποθηκεύσει τα ξενοδοχεία τους στην τράπεζα και ότι ορισμένα ξενοδοχεία είχαν ακόμη και καταπέσει, γι' αυτό ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον φορολογικό συντελεστή μείωσης στο 10%.  

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.