Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ακυρώνει το Test and Go, διευκολύνει τις νόμιμες ώρες κατανάλωσης οινοπνεύματος και την ανακεφαλαίωση της συνάντησης για τον Covid

Εθνική -

Τα κυριότερα σημεία των αλλαγών

  • Το Test and Go έχει φύγει, δεν απαιτείται προκράτηση ξενοδοχείων (εκτός από μη εμβολιασμένους). AKA όχι υποχρεωτικά τεστ Covid-19 πριν ή μετά την άφιξη.

  • Το Thailand Pass παραμένει κυρίως για να αποδείξει το καθεστώς ασφάλισης και εμβολιασμού

  • Οι χώροι που σερβίρουν αλκοόλ μπορούν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι τα μεσάνυχτα, αν και συνεχίζουν να μετατρέπονται σε εστιατόρια και όχι νόμιμα μπαρ ή νυχτερινή ζωή

  • Η υποχρεωτική ασφάλιση μειώθηκε στα 10,000 USD

  • Σε ισχύ την 1η Μαΐου

Η γενική συνέλευση του Κέντρου Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Prayut Chan-O'Cha, ανακοίνωσε την ακύρωση του προγράμματος «Test&Go» και τη χαλάρωση των ζωνών σε ελεγχόμενες περιοχές (πορτοκαλί ζώνες), με ισχύ από την 1η Μαΐου.

Πρώτα, Το Thailand Pass θα παραμείνει, κυρίως για την επαλήθευση της κατάστασης εμβολιασμού και της απόδειξης ασφάλισης. Αυτό θα αξιολογείται συνεχώς. Το Thailand Pass θα τεθεί επίσης σε παύση προσωρινά για ενημέρωση του συστήματος για τους νέους κανόνες, που θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου. Όσοι έχουν ήδη κάνει κράτηση θα πρέπει να ρωτήσουν μεμονωμένα με ξενοδοχεία/Ταϊλάνδη Κάρτα σχετικά με πιθανές επιστροφές χρημάτων ή ρήτρες «παππού» μετά την 1η Μαΐου. Πριν από την XNUMXη Μαΐου, θα ισχύουν όλοι οι ισχύοντες κανόνες.

Ως αποτέλεσμα της κατάργησης του συστήματος «Test&Go», όλα τα υποχρεωτικά τεστ Covid-19 για εμβολιασμένους ταξιδιώτες έχουν ακυρωθεί κατά την άφιξή τους στο Βασίλειο και μόνο ένα τεστ αυτο-ATK συνιστάται (αλλά όχι υποχρεωτικό) κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Εάν διαπιστωθεί λοίμωξη, καλούνται να πάνε για θεραπεία μέσω της διαδικασίας ασφάλισης. Ουσιαστικά, μόλις μπει κανείς στην Ταϊλάνδη

Για τους μη εμβολιασμένους τουρίστες απαιτείται εξέταση RT-PCR την 4η-5η ημέρα άφιξης στην Ταϊλάνδη. Εάν είναι αρνητικό, συνιστάται αργότερα εξέταση αυτο-ATK (ταχύ αντιγόνο) κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Εάν εντοπιστεί λοίμωξη, καλούνται να πάνε για θεραπεία μέσω ασφαλιστικής διαδικασίας. Ένα μη εμβολιασμένο άτομο πρέπει να κάνει προκράτηση ξενοδοχείου για πέντε ημέρες και να κάνει υποχρεωτική πενθήμερη διαμονή/καραντίνα στο ξενοδοχείο, προς το παρόν, αυτό μπορεί να αλλάξει αργότερα φέτος.

Η CCSA ανακοίνωσε επίσης τη μείωση της ελάχιστης ασφαλιστικής κάλυψης και για τις δύο ομάδες εμβολιασμένων και μη ταξιδιωτών από ένα ελάχιστο ποσό των 20,000 USD σε ένα ελάχιστο ποσό των 10,000 USD.

Άτομα υψηλού κινδύνου που είχαν επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό στον Covid-19 χρειάζεται πλέον να τεθούν σε καραντίνα μόνο για πέντε ημέρες. Θα πρέπει επίσης να κάνουν αυτοέλεγχο ATK την Ημέρα 5 και την Ημέρα 10. Για τις ημέρες 6-10, επιτρέπεται να τερματίσουν την καραντίνα τους, αλλά πρέπει να συνεχίσουν να αυτοπαρακολουθούν τα συμπτώματά τους και να κάνουν αυτοέλεγχο τη δέκατη ημέρα.

Για τους εσωτερικούς κανονισμούς, η CCSA έχει επανατοποθετήσει όλες τις επαρχίες στις ελεγχόμενες περιοχές ή την πορτοκαλί ζώνη, στις περιοχές υψηλής επιτήρησης ή στην κίτρινη ζώνη και ορισμένες στις τουριστικές πιλοτικές περιοχές ή στη μπλε ζώνη. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι όλες οι επαρχίες της χώρας ακολουθούν τώρα βασικά το ίδιο σύνολο κανόνων.

Ως αποτέλεσμα, η Ταϊλάνδη έχει πλέον 0 επαρχίες στις υψηλότερες και πιο αυστηρές περιοχές ελέγχου (σκούρο κόκκινο), τη μέγιστη περιοχή ελέγχου (κόκκινη ζώνη) και τις ελεγχόμενες περιοχές (πορτοκαλί ζώνη), οι οποίες υπαγόρευσαν το επίπεδο των κανόνων Covid-19 που είχαν στηθεί.

Οι περιοχές υψηλής επιτήρησης έχουν τώρα 65 επαρχίες που περιλαμβάνουν:

Kalasin, Kamphaeng Phet, Khon Kaen, Chanthaburi, Chachoengsao, Chaiyoeng, Chiang Rai, Trang, Trat, Nakhon Phanom, Nakhon Sawan, Narathiwat, Pattani, Narathiwat, Phra Sawan, Mukthan, Lamphun, Lamphun, Lamphun Kamphung , Sa Kaeo Saaburi, Sing Buri, Sukhothai, Suphan Buri, Surin, Nong Khai, Nong Bua Lamphu, Ang Thong, Amnat Charoen, Uthai Thani, Ubon Ratchathani, Tak, Nakhon Nayok, Ubon Ratchathani, Nakhon Ratchasima, Nakhon Thani, , Prachuap Khiri Khan, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Phatthalung, Phichit, Phitsanulok, Ranong, Ratchaburi, Samut Prakan, Samut Sakhon, Surat Thani, Udon Thani και Uttaradit

Η μπλε ζώνη ή οι πιλοτικές περιοχές τουρισμού έχει πλέον αυξηθεί από 10 επαρχίες σε 12 επαρχίες που περιλαμβάνουν: Μπανγκόκ, Καντσαναμπούρι, Κράμπι, Τσονμπούρι, Τσιάνγκ Μάι, Νονταμπούρι, Παθούμ Τάνι, Phang Nga, Phetchaburi, Phuket, Rayong και Songkhla.

Τεχνικά, τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα και οι χώροι διασκέδασης παραμένουν νόμιμα κλειστά και θα συνεχίσουν να μετατρέπονται σε εστιατόρια. Αυτό θα αξιολογηθεί στο μέλλον, σημείωσε η CCSA. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ωστόσο, οι χώροι που είναι «εστιατόρια» μπορούν νόμιμα να σερβίρουν αλκοόλ μέχρι τα μεσάνυχτα από την πρώτη Μαΐου.

Όλες οι παραπάνω αλλαγές θα ισχύσουν την 1η Μαΐου. Το TPN σημειώνει ότι τίποτα από αυτά δεν είναι επίσημο έως ότου τυπωθεί ως νόμος στη Βασιλική Εφημερίδα, η οποία συνήθως βασίζεται σε αποφάσεις του παρελθόντος που λαμβάνουν χώρα λίγο πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος. Όλοι οι κανόνες και οι πολιτικές που ανακοινώνονται, όπως πάντα, υπόκεινται σε αλλαγές.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.