Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην ειρηνική συγκέντρωση του Phuket's Walking Street που προκλήθηκε από την καταγγελία δικηγόρου για χώρους νυχτερινής διασκέδασης που είναι ανοιχτοί μετά τις νόμιμες ώρες κλεισίματος

Πουκέτ -

Οι επιχειρηματίες και οι υπάλληλοι χώρων διασκέδασης στην Bangla Walking Street συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα, 16 Απριλίου, για να πραγματοποιήσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία μετά το βίντεο ενός διάσημου Ταϊλανδού δικηγόρου που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός χώρου που φέρεται να άνοιξε κατά τη νόμιμη ώρα κλεισίματος των 11:00 μ.μ.

Η διαμαρτυρία πυροδοτήθηκε όταν ο Sittra Biabangkerd, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Lawyers for the People, δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας 3 λεπτών στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός χώρου διασκέδασης στο Patong Bay Hill Hotel περίπου στις 2:00 π.μ. το περασμένο Σάββατο, λέγοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής φέρεται να ενοχλήθηκαν από δυνατούς θορύβους και μεγάλες συγκεντρώσεις στους χώρους που είχαν ανοίξει παράνομα κατά τη νόμιμη ώρα, που ήταν στις 11:00 μ.μ. επί του παρόντος λόγω των εντολών Covid-19 που ορίζονται από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, στην Μπανγκόκ.

Το Πουκέτ, μαζί με την Πατάγια και ορισμένες άλλες τουριστικές περιοχές, παρακαλούν την CCSA για μήνες να άρει τις μη δημοφιλείς ώρες πρώιμου κλεισίματος, υποστηρίζοντας ότι βλάπτουν τον τουρισμό και δεν είναι δημοφιλείς, ειδικά με ξένους τουρίστες που αναζητούν νυχτερινή ζωή. Νομικά, η βιομηχανία της νυχτερινής διασκέδασης και της ψυχαγωγίας στην Ταϊλάνδη εξακολουθεί να είναι κλειστή λόγω των περιορισμών του Covid-19, λειτουργώντας ως εστιατόρια που έχουν μετατραπεί με πολλούς κανόνες και περιορισμούς.

Το βίντεο έδειχνε μια στιγμή που ο δικηγόρος περπάτησε μέσα στον χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου όπου εθεάθη ένας DJ να παίζει μουσική και πλήθος κόσμου συγκεντρωνόταν γύρω από την πισίνα.

Η κατάστασή του έγραφε: «Αποφάσισα να έρθω να δω με τα μάτια μου. Αποδείχθηκε ότι αυτός ο χώρος διασκέδασης ήταν πραγματικά ανοιχτός μέχρι νωρίς το πρωί και είχε τόσο πολύ κόσμο. Τι πρέπει να κάνουμε εάν εμφανιστεί νέο σύμπλεγμα Covid-19;»

«Από όσο ήξερα, αυτός ο χώρος δεν είχε επίσης νόμιμη άδεια. Γιατί ο επαρχιακός αστυνομικός επίτροπος του Πουκέτ αμέλησε και επέτρεψε να ανοίξει πέρα ​​από το νόμιμο χρονικό όριο; Θα ήθελα να ζητήσω από τον Επίτροπο της Εθνικής Αστυνομίας να διερευνήσει τον λόγο μιας τέτοιας παραμέλησης μεταξύ των αξιωματούχων της επαρχιακής αστυνομίας του Πουκέτ. Υπήρχε δωροδοκία ή διαφθορά; ”

Ένας από τους συνεργάτες του Patong Bay Hill Hotel αποκάλυψε ότι αφού το κλιπ έγινε viral, οι υπάλληλοί τους έμειναν άνεργοι και η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να κλείσει προσωρινά την επιχείρηση. Είπαν επίσης ότι ο δικηγόρος δεν είχε καμία εξουσία, με αποτέλεσμα πολλοί φορείς διασκέδασης, ειδικά στο Soi Bangla, να συγκεντρωθούν για να αντιταχθούν στην πράξη του.

«Όλοι οι εργαζόμενοι βγήκαν έξω και συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τις βασικές τους αξίες ειρηνικά. Δεν συμφωνήσαμε με τον δικηγόρο που παρενέβη στον τρόπο που εργάζονται οι επιχειρηματίες για να ζήσουν. Το Πουκέτ είχε επηρεαστεί από την πανδημία Covid-19 για περισσότερα από 2 χρόνια. Ερχόταν κανείς να μας δει και να μας φροντίσει; Όλοι υπέφεραν. Όταν όμως ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ξανά, τότε ήρθε (η Σίττρα) να επιδείξει τη δύναμή του, προκαλώντας ζημιά στο κατεστημένο. Έχει πολλά λεφτά και δουλειά, απλά θέλουμε να δουλέψουμε και να αποκαταστήσουμε τον τουρισμό».

Τόσο οι χειριστές όσο και οι εργαζόμενοι εθεάθησαν να κρατούν πινακίδες και πανό, που έλεγαν πώς επηρεάστηκαν από την ενέργεια του δικηγόρου. Η συγκέντρωση ξεκίνησε γύρω στις 11:00. και παρέμεινε ειρηνική καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Σήμερα, 17 Απριλίου 2022, καθώς η εθνική αστυνομία της Μπανγκόκ ερευνά τους ισχυρισμούς, πέντε κορυφαίοι αστυνομικοί στο Πουκέτ στο αστυνομικό τμήμα της Πατόνγκ, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της αστυνομίας, μεταφέρθηκαν στα κεντρικά γραφεία σε «προσωρινά ανενεργές» θέσεις ως αποτέλεσμα της συνέπειες του συμβάντος. Ο Πολ Υποστράτηγος Surachate Hakparn, γνωστός και ως Big Joke, ηγείται προσωπικά της έρευνας και των καταγγελιών για διαφθορά και θα ηγηθεί μιας διερευνητικής επιτροπής με τους πέντε κορυφαίους αστυνομικούς.

Εν τω μεταξύ, οι «δικτυακοί» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταδικάσει ευρέως την καταστολή, με πολλούς να ζητούν το νόμιμο άνοιγμα της βιομηχανίας της νυχτερινής διασκέδασης και του μπαρ και τη νόμιμη παράταση του ωραρίου λειτουργίας στα προ του κορωνοϊού επίπεδα, τα οποία θα μπορούσαν να διαρκέσουν μέχρι νωρίς το πρωί.

Ο κ. Sittra, εν τω μεταξύ, αρνήθηκε να μιλήσει για τη διαμαρτυρία σήμερα, 17 Απριλίου και δήλωσε ότι εργαζόταν μόνο για κατοίκους της περιοχής κοντά στους χώρους εκδηλώσεων παραπονούμενοι για τον θόρυβο και τις συγκεντρώσεις, σημειώνοντας ότι αυτοί οι ανώνυμοι κάτοικοι ανησυχούσαν επίσης για τον Covid-19, παρά το Το νησί είναι κατά 90% εμβολιασμένο και σχεδόν όλοι οι τουρίστες είναι πλήρως εμβολιασμένοι και υποβάλλονται σε δοκιμές για να εισέλθουν στη χώρα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.