Η δεύτερη μέρα του Songkran βλέπει λιγότερο «δημόσιο» παιχνίδι νερού σε μεγάλες τουριστικές περιοχές καθώς η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης απειλεί υψηλά πρόστιμα και φυλάκιση για πιτσίλισμα νερού

Εθνική - 

Οι δημοτικοί αξιωματούχοι της Μπανγκόκ προειδοποίησαν τους πωλητές στην οδό Khaosan να τους επιβληθεί πρόστιμο έως και 100,000 μπατ επειδή άφηναν τους ανθρώπους να παίζουν με το νερό ενώ μια πολιτική ομάδα υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρωνόταν στο Khon Kaen να ρίξει συμβολικά νερό στο πορτρέτο των PM νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι περίφημες νερομαχίες Songkran απαγορεύτηκαν φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά λόγω ανησυχιών των υγειονομικών υπαλλήλων σχετικά με τον Covid-19.

Χθες, 13 Απριλίου, η Khaosan Road φάνηκε να επανέρχεται στην προ-Covid-19 Songkran ατμόσφαιρά της, με εκατοντάδες Ταϊλανδούς και ξένους να περιφέρονται στο δρόμο και να παίζουν με το νερό κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Ωστόσο, οι δημοτικοί υπάλληλοι της Μπανγκόκ έφτασαν με ένα αστυνομικό φορτηγό για να περιπολούν την περιοχή και ζήτησαν από τους ανθρώπους να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους καθώς οι απαγορεύσεις των υδατοαγώνων εξακολουθούν να ισχύουν, προσπαθώντας να σταματήσουν τους πωλητές που πουλούσαν όπλα νερού και τους ανθρώπους που έπαιζαν μουσική, πίνουν αλκοόλ. και πιτσίλισμα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod English

Οι αξιωματούχοι παρακάλεσαν τον κόσμο να υπακούσει τους κανονισμούς CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) Covid-19 για απαγόρευση της αναπαραγωγής νερού, επειδή μπορεί να προκαλέσει νέα εξάπλωση. Για τους πωλητές που δεν υπάκουαν τους κανονισμούς, θα τραβήξουν τη φωτογραφία τους ως απόδειξη παραβίασης και θα τους επιβληθεί πρόστιμο έως και 100,000 μπατ, είπαν οι αξιωματούχοι. 

Σύμφωνα με τον κ. Sanga Ruangwattanakul, 56, Πρόεδρος του Khaosan Road Business Association, αποκάλυψε στους συνεργαζόμενους δημοσιογράφους ότι η οδός Khaosan δεν ήταν επίσημα ανοιχτή για πιτσίλισμα νερού, αλλά οι άνθρωποι απλώς έρχονταν φυσικά να παίξουν μόνοι τους. Όταν ρωτήθηκε αν ανησυχούσε για την προειδοποίηση, ο κ. Sanga απάντησε ότι δεν ήταν. Στην πραγματικότητα, όλοι οι πωλητές στην οδό Khaosan έχουν ήδη λάβει έγκριση SHA (Διοίκηση Ασφάλειας & Υγείας) και οι αρχές θα πρέπει αντ' αυτού να προωθήσουν την οδό Khaosan ως πηγή ψυχαγωγίας και να ενθαρρύνουν τον τουρισμό.

Η Bangla Road στο Πουκέτ είχε παρόμοια κατάσταση και παρόλο που και οι δύο περιοχές εξακολουθούσαν να είναι γεμάτες από τουρίστες σήμερα, 14 Απριλίου, υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία και λίγη ρίψη νερού σε σύγκριση με τις 13 Απριλίου.

ΦΩΤΟ: สยามรัฐออนไลน์

Μια άλλη δραστηριότητα Songkran έλαβε χώρα χθες, 13 Απριλίου, στο μνημείο Khon Kaen Democracy, Srichan Road, Δήμος Khon Kaen, από μια φιλοδημοκρατική πολιτική ομάδα με επικεφαλής τον κ. Atthaphon Buapat. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμετέχοντες έφεραν κουβάδες με νερό, πιστόλια νερού και τα πορτρέτα του πρωθυπουργού Prayut Chan-o-cha και του αναπληρωτή πρωθυπουργού Prawit Wongsuwan για να ραντίσουν νερό ως συμβολική χειρονομία.

ΦΩΤΟ: สยามรัฐออนไลน์

Ένας από τους συμμετέχοντες είπε ότι ήθελε να δει τη δημοκρατία της Ταϊλάνδης να ανθίζει αυτήν την Ταϊλανδική Πρωτοχρονιά και η σημερινή δραστηριότητα ήταν απολύτως σύμφωνη με τους κανονισμούς Covid-19, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούσαν τις μάσκες τους και διατηρούσαν κοινωνική απόσταση, οπότε δεν ανησυχούσε.  

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/