Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διέταξε μείωση της τιμής της ATK, λέει ότι περισσότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών κανονισμών, ενδέχεται να χαλαρώσουν τον Μάιο

Εθνική -

Ο πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha σήμερα, 8 Απριλίου, διέταξε το Εθνικό Γραφείο Ασφάλειας Υγείας (NHSO) να αναζητήσει λύσεις για τη μείωση της τιμής των κιτ δοκιμών αντιγόνου (ATK) και αποκάλυψε τη δυνατότητα χαλάρωσης περισσότερων μέτρων για τον Covid-19 τον Μάιο.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε στη γενική συνέλευση του Κέντρου Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) σήμερα το πρωί ότι ανησυχεί για την πρόσβαση του κοινού στα κιτ δοκιμών ATK λόγω υπερτιμολόγησης στην αγορά.

Στη συνέχεια διέταξε τις αρχές του NHSO να αναζητήσουν τρόπους για να κάνουν τα κιτ δοκιμών εύκολα και ευρέως προσβάσιμα για τους ανθρώπους και να τα ορίσουν σε λογική τιμή επειδή αγοράζονται και χρησιμοποιούνται συχνά. Αν και η Ταϊλάνδη μπορούσε να τα παράγει μόνη της σε ποσότητα 200,000 τεμαχίων το μήνα, η παραγωγή έπρεπε να αυξηθεί για να είναι επαρκής για την υψηλή ζήτηση του κοινού. Η εισαγωγή ATK έπρεπε επίσης να βρίσκεται υπό τον τυπικό έλεγχο των αρχών.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός Prayut εξέτασε μεγαλύτερη χαλάρωση των προληπτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών κανονισμών αφίξεων όπως το Test and Go και το Thailand Pass, τον Μάιο, καθώς η χαλάρωση για την υποδοχή διεθνών τουριστών από ξηρά και αέρος είχε πραγματοποιηθεί σωστά. Η περισσότερη χαλάρωση μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην προσέλκυση περισσότερων ξένων, κάτι που θα είχε θετικό αποτέλεσμα για όλα τα είδη τουρισμού, είπε.

Ο Prayut ζήτησε επίσης τη δημόσια συνεργασία κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Songkran για τη συμμόρφωση με τα μέτρα δημόσιας υγείας και τους νόμους οδικής κυκλοφορίας και για τη διοργάνωση παραδοσιακών εορτασμών στα σπίτια για τη δική τους ασφάλεια της υγείας τους, παραλείποντας μεγάλες εκδηλώσεις, πιτσίλισμα νερού, κατανάλωση αλκοόλ και πάρτι.

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/