97 μωρά θαλάσσιες χελώνες εκκολάπτονται και βγαίνουν στη θάλασσα στα βόρεια του Πουκέτ

Phang Nga -

Ενενήντα επτά μωρά πράσινες θαλάσσιες χελώνες έχουν εκκολαφθεί με επιτυχία και κατευθύνθηκαν στο σπίτι τους στη θάλασσα Phang Nga τη Δευτέρα (4 Απριλίουth).

Ο επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου Mu-Ko Surin στο Phang Nga, κ. Arthit Kayankit, είπε στους δημοσιογράφους του Phuket Express χθες το απόγευμα για την επιτυχημένη εκκόλαψη.

97 μωρά πράσινες θαλάσσιες χελώνες εκκολάφθηκαν αφού η μητέρα τους γέννησε 128 αυγά στην παραλία πριν από δύο μήνες, στις 6 Φεβρουαρίουth. Τα μωρά χελωνάκια χρειάστηκαν 58 ημέρες για να εκκολαφθούν. Όλοι πήγαν πίσω στο σπίτι τους στη θάλασσα.

Οι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της άγριας ζωής στο Πουκέτ επαίνεσαν την επιτυχημένη εκκόλαψη και ενθάρρυναν τους τουρίστες και τους κατοίκους να συμπεριφέρονται σωστά στο περιβάλλον.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.