Οι αξιωματούχοι του Πουκέτ διοργανώνουν φεστιβάλ φαγητού για να τονώσουν την οικονομία του Πουκέτ

Πουκέτ-

  Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο κ. Rewat Areerob έδωσε την εναρκτήρια ομιλία για ένα φεστιβάλ φαγητού που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις γύρους κατά τη διάρκεια του έτους για να τονώσει την οικονομία μετά την Covid.

Ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Διοικητικής Οργάνωσης του Πουκέτ (PPAO), κ. Rewat Areerob, είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι «Το Phuket PPAO έχει διατεθεί προϋπολογισμός για τη διεξαγωγή αυτού του φεστιβάλ τροφίμων με την ελπίδα να ενισχυθεί η οικονομία αφού επηρεάστηκε από τον Covid- 19 πανδημία και δημιουργώντας μια καλή σχέση μεταξύ ντόπιων και επισκεπτών παρουσιάζοντας τα τοπικά μας τρόφιμα και ρούχα, έτσι αυτό το φεστιβάλ φαγητού θα πραγματοποιηθεί τρεις φορές και το πρόγραμμα έχει ως εξής».

Ο πρώτος γύρος (έχει ήδη περάσει), 17 – 19 Σεπτεμβρίου 2021, στην παραλία Patong, στην περιοχή Kathu, στο Πουκέτ. Ο δεύτερος γύρος ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο, 18 – 20 Μαρτίου 2022, στο πάρκο Sanam Chai. Και τέλος ο τελευταίος γύρος, 25 – 27 Μαρτίου 2022 στο Laguna Grove, στην υποπεριφέρεια Choeng Thale, στην περιοχή Thalang, στο Πουκέτ.

Στον δεύτερο γύρο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, υπήρχαν σχεδόν 120 πωλητές τροφίμων στην εκδήλωση που πούλησαν αυθεντικά γηγενή πιάτα και θαλασσινά. Επιπλέον, δημιουργήθηκε μια ειδική ζώνη για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν αποκλειστικά fusion φαγητά από επαγγελματίες σεφ που ειδικεύονται στο στυλ μαγειρικής Omakase. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν επίσης μια μουσική παράσταση και πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως η επίδειξη της μαγειρικής του Hokkien Mee σε ένα τεράστιο τηγάνι και σκάλισμα φρούτων. Τέλος, για να αντιμετωπιστούν όσοι υποφέρουν οικονομικά από τον Covid-19, πωλούνταν και αυγά 1 μπατ ανά κομμάτι.

Ωστόσο, οποιαδήποτε μέθη, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ, και η χρήση δοχείων αφρού για τρόφιμα περιορίζονται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων σύμφωνα με τον κανονισμό «ΚΑΛΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΘΑΡΟΥ ΤΡΟΦΙΜΟΥ». Αναμένεται ιδιαίτερα ότι η εκδήλωση θα βοηθήσει στη στήριξη των ανθρώπων σε αυτή τη σκληρή περίοδο.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.