Το κανάλι Bang Yai θα μετατραπεί σε μια νέα πλωτή αγορά για το Πουκέτ

Περιοχή Bang Yai, Πουκέτ-

  Οι περιοχές μεταξύ της γέφυρας Ko Chan μέχρι την πύλη του δήμου του Πουκέτ στο κανάλι Bang Yai θα ανακαινιστούν ως νέα πλωτή αγορά για την υποστήριξη του τουρισμού.

Ο κ. Sommit Somboon, υπεύθυνος Δημοσίων Έργων και Πολεοδομίας και Χωροταξίας, είπε ότι η πόλη του Πουκέτ σκοπεύει να ανακαινίσει τις περιοχές μεταξύ της γέφυρας Κο Τσαν μέχρι την πύλη του δήμου του Πουκέτ ως πλωτή αγορά. Τώρα η διαδικασία σχεδιασμού έχει ήδη ολοκληρωθεί και το αίτημα του προϋπολογισμού θα συζητηθεί τους επόμενους ένα με δύο μήνες.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του έργου, οι όχθες και ο πυθμένας του καναλιού θα ενισχυθούν και ο περιβάλλον χώρος θα ανακαινιστεί με φώτα, κάγκελα και μονοπάτια. Για να διασχίσετε το κανάλι, θα εγκατασταθεί επίσης μια νέα γέφυρα, και μόλις ολοκληρωθεί, το κανάλι Bang Yai αναμένεται να αποτελέσει ένα νέο τουριστικό αξιοθέατο του Πουκέτ που μπορεί να μοιάζει ακόμη και με το κανάλι Cheonggyecheon της Κορέας, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση. Το προβλεπόμενο ποσό του έργου είναι 60 εκατομμύρια μπατ.

Ιστορικά, το κανάλι Bang Yai θεωρείται ως η επιτακτική πηγή νερού του Πουκέτ που ρέει από την περιοχή Kathu στον δήμο του Πουκέτ (πάνω από 20 χιλιόμετρα σε μήκος). Επίσης, είναι ένα σπίτι σε μια πλούσια ποικιλόμορφη κοινότητα, όπως Κινέζοι, Πορτογάλοι και Μαλαισιανοί που έχουν κατοικήσει δίπλα στις όχθες των καναλιών και έχουν δημιουργήσει καλές εμπορικές σχέσεις με τους κατοίκους του Πουκέτ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το TPE σημειώνει ότι ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε ακριβώς θα γίνει η κατασκευή, η ανακαίνιση και η ολοκλήρωση της διώρυγας δεν είχε ακόμη καθοριστεί και δεν θα ήταν μέχρι να οριστικοποιηθούν τα επερχόμενα αιτήματα προϋπολογισμού.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.