Οι Ρώσοι τουρίστες πέφτουν σημαντικά στο Πουκέτ, αλλά οι τουριστικοί φορείς του Πουκέτ δηλώνουν ενθουσιασμένοι για την προβλεπόμενη αύξηση των Ινδών τουριστών

Πουκέτ, Ταϊλάνδη-

  Μια μεγάλη έμπορος τουριστικών λεωφορείων αποκάλυψε ότι, αν κρίνουμε από την παρατήρησή της στο αεροδρόμιο του Πουκέτ, οι Ρώσοι τουρίστες μειώνονται σημαντικά, αλλά τα καλά νέα είναι, σύμφωνα με αυτήν, ότι περισσότεροι Ινδοί τουρίστες έρχονται στο Πουκέτ.

Σήμερα, 19 Μαρτίου, η κα Sirinya Nookong, έμπορος της Andaman South Coast Travel Company Limited, έκανε ένα σχόλιο στα μέσα ενημέρωσης ότι υπήρξε αξιοσημείωτη μείωση των Ρώσων τουριστών που έρχονταν στο Πουκέτ και ορισμένες ρωσικές πτήσεις σταμάτησαν ακόμη και να έρχονται εντελώς στο Πουκέτ. Οι τουρίστες από άλλα έθνη, από την άλλη, βρίσκονται στη συνήθη ροή τους, όπως το Ισραήλ και η Τουρκία, και σύμφωνα με την κα Sirinya, θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερους Ινδούς τουρίστες τον επόμενο μήνα. Όσο για τους Ταϊλανδούς τουρίστες, συνήθως τους αρέσει να έρχονται στο Πουκέτ τα Σαββατοκύριακα με μια ομάδα φίλων ή οικογενειών.

Η αύξηση των Ινδών τουριστών εκτιμάται λόγω ενός προγράμματος «φούσκα» που επιτρέπει βασικά περισσότερες εμπορικές πτήσεις από την Ινδία στην Ταϊλάνδη. Η TPN σημειώνει, ωστόσο, ότι μέχρι να μειωθούν σημαντικά ή να αφαιρεθούν πλήρως το Test and Go and Thailand pass, αυτή η αγορά δεν θα ανακάμψει πλήρως.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα λεωφορεία θα εκτελούν 2-3 δρομολόγια την ημέρα για να διευκολύνουν ομάδες τουριστών από το αεροδρόμιο.

Η κ. Sirinya είπε επίσης ότι δύο ομάδες 600 και 460 Ισραηλινών τουριστών είχαν επανασχεδιάσει την επίσκεψή τους από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έως αυτόν τον μήνα και χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της, κάτι που είναι καλό σημάδι. Ωστόσο, ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας βρίσκεται υπό την ιδιαίτερη προσοχή των τουριστικών φορέων για το πώς θα συνεχίσει να επηρεάζει τον τουρισμό.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.