Ουκρανοί και Ρώσοι εγκλωβισμένοι στο Πουκέτ κάλεσαν για ειρήνη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Πουκέτ κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Πουκέτ-

Χθες, 14 Μαρτίου 2022, τουρίστες τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία που φέρεται να αντιμετώπιζαν δυσκολίες στις οικονομικές συναλλαγές, στις συνθήκες διαβίωσης στην Ταϊλάνδη και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις χώρες τους λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου πραγματοποίησαν μια ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στον πόλεμο κοντά στο Patong Παραλία.

Η κα Όλγα, η εκπρόσωπος των Ουκρανών που έχουν κολλήσει στο Πουκέτ, αποκάλυψε στον Τύπο ότι υπήρχαν περίπου 500 Ουκρανοί στο Πουκέτ και κάποιοι από αυτούς ανησυχούσαν για την οικογένειά τους και φιλοδοξούσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Ουκρανία, αλλά και φοβόντουσαν την συνεχιζόμενος πόλεμος. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν περίμεναν ποτέ ότι θα συμβεί ο πόλεμος και ζήτησαν από τον Ρώσο πρόεδρο να σταματήσει τις επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.

«Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς στο Πουκέτ είμαστε καλοί και πιο τυχεροί από αυτούς στην Ουκρανία. Είναι αδύνατο να κάνουμε σχέδια τώρα γιατί η κατάσταση είναι τόσο απρόβλεπτη. Σίγουρα, όλοι μας θέλουμε να πάμε σπίτι και κάποιοι ήδη δυσκολεύονται οικονομικά γιατί δεν σχεδίαζαν να παραμείνουν πολύ», είπε η κ. Όλγα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης του Πουκέτ.

Όταν ρωτήθηκε για τη συγκέντρωση, είπε ότι δεν περίμενε τίποτα πολύ λόγω της απαγόρευσης εκδηλώσεων και διαμαρτυριών της αστυνομίας λόγω του Covid-19 με το οποίο δεν είχε κανένα πρόβλημα και ήθελε επίσης να σεβαστεί τη χώρα στην οποία ζούσε τώρα. .

Ο κ. Kongsak Koupongsakorn, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Νότιας Ταϊλάνδης, αποκάλυψε στον Τύπο ότι οι Ρώσοι τουρίστες βρίσκονται στην κορυφή της τουριστικής αγοράς όσον αφορά το Phuket Sandbox όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών. Τώρα που πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις τους, περίπου 3,000 άτομα έχουν κολλήσει στο Πουκέτ και η βοήθεια βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Τόσο οι Ουκρανοί όσο και οι Ρώσοι τουρίστες θα χωριστούν σε δύο ομάδες που θα αποτελούνται από εκείνους που επιδιώκουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και εκείνους που δεν είναι ακόμη έτοιμοι να επιστρέψουν αλλά μπορεί να χρειαστούν οικονομική βοήθεια. Ο τελευταίος θα συνεχίσει να μένει στο Πουκέτ.

Αρχικά, θα δημιουργηθεί ένα τηλεφωνικό κέντρο στο γραφείο της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης στο Πουκέτ, καθώς και ένας διερμηνέας ρωσικής γλώσσας για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Οι πρώτες πληροφορίες, ωστόσο, ανέφεραν ότι μέχρι χθες είχε γίνει επικοινωνία με αυτό το τηλεφωνικό κέντρο μόνο δεκαπέντε φορές.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.